Azores Cattle Dog
Sammenlikne med:   

Azores Cattle Dog


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Azores Cattle Dog:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 340
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 2: Kveghunder
ANDRE NAVN: Cão Fila de São Miguel
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: 25-35kg
Tispe: 20-30kg
HØYDE: Hann: 50-60cm
Tispe: 48-58cm
FARGE(R): Brindle, grå med svart
PELSLENGDE: Kort
PELS: Glatt og hardt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Azores Cattle Dog
Gårdshunder
[...gårdshund er en flyktig beskrivelse av hunder som tradisjonelt ble hold på gårdsbruk som en slags kombinerte vakthunder, gjeterhunde...]
Kveghunder
[...kveghunder er brukshunder som er trent i å gjete kveg. som hunderase inngår disse hundene gjerne i samlebegrepet gjeterhunder, men i gjerning kan de v...]
 

Azores Cattle Dog bærer den spesifikke karakteristikken av å være en gjennomsnitts stor hund, noe som skiller den fra andre mindre Cattle Dogs. Det er et robust og aggresivt dyr, som evner å være ute hele året for å vokte på flokkene og redskapene som brukes i landbruket.

Hunden er meget intelligent og kvikk til å lære og kan utføre en rekke kommandoer.

Høyden på hannen varierer fra 50 til 60 cm og veier mellom 25 til 35 kilo, mens tispene varierer fra 48 til 58 cm og veier mellom 20 til 30 kilo. Hodet er firkantet med sterke markeringer, uttrykksfulle mørke brune øyne, godt utviklede muskler i kroppen og lemmer. Håret er kort, tykt og kupert. Deres farge omfatter det reddish-gule, stripede, og det grå, også stripet.

Når man ønsker å anskaffe seg en Azorez Cattle Dog, så gjør det med en forståelse av å velge en hund som ved sin aggresivitet er en utmerket vakthund. Dette gjør at en Azorez Cattle Dog bør leve tett med eieren sin, som den vil adlyde til det fulle.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!