Bearded Collie
Sammenlikne med:   

Bearded Collie


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Bearded Collie:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 271
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Herding
The Herding Group, created in 1983, is the newest AKC classification; its members were formerly members of the Working Group. All breeds share the fabulous ability to control the movement of other animals. A remarkable example is the low-set Corgi, perhaps one foot tall at the shoulders, that can drive a herd of cows many times its size to pasture by leaping and nipping at their heels. The vast majority of Herding dogs, as household pets, never cross paths with a farm animal. Nevertheless, pure instinct prompts many of these dogs to gently herd their owners, especially the children of the family. In general, these intelligent dogs make excellent companions and respond beautifully to training exercises.
ANDRE NAVN: Beardis
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 25-30kg
Tispe: 20-25kg
HØYDE: Hann: 53-56cm
Tispe: 51-53cm
FARGE(R): Svart, brun, blå og fawn
PELSLENGDE: Lang
PELS: Bløt og tett underpels, lang, stri ytterpels
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Bearded Collie
 

Bearded Collie (bearded betyr skjeggete på Engelsk) eller Beardisen (som er rasens kjælenavn) er en middels stor og langhåret hund. Den er en hardfør og livlig hund med få medfødte helseproblemer. Rasen er en av de eldste skotske gjeterhundrasene, som har arbeidet hardt i de skotske høyland i mange hundre år.

 

"Beardies" forveksles ofte med old english sheepdog, forskjellen er at colliene har hale og det har ikke old english sheepdog. Den er en skotsk gjeterhund som stammer fra europeiske gjeterhunder. Bearded collien har utrykksfulle øyne, hvis farge ofte matcher pelsen. De fødes mørke og blir lysere med alderen. Nyansen kan endres gjennom livet, men grunnfargen er den samme.
Vend dem gjerne til pelsstell fra de er valper. De må bades ca. hver 6-8 uke og børstes daglig.
De er veldig viljesterke, så begynn treningen tidlig og ikke gi deg. De trenger å stimuleres, så gi dem noen oppgaver.  Hvis de ikke får det, finner de ofte på noe selv og det blir antageligvis ikke noe du liker. De har en tendens til å sprette, så de burde blitt kalt bearded spretten collie. De er fine familiehunder, men kan være voldsomme og bør overvåkes rundt små barn.

 

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!