Irsk Terrier
Sammenlikne med:   

Irsk Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Irsk Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 139
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
ANDRE NAVN: Irish Terrier
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 12 kg
Tispe: 12 kg
HØYDE: Hann: 46 cm
Tispe: 46 cm
FARGE(R): Gulrød til mørk rød
PELSLENGDE: kort
PELS: Tett stri med myk underull
PELSSTELL: Lite pelsen må nappes 2-3 ganger i året
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Irsk Terrier
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Irsk Terrier er en hunderase av typen terrier fra Irland. strie dekkhår
Helhetsinntrykket skal være en djerv, modig og elegant terrier, bygd for fart. Den skal gi inntrykk av fullendte proporsjoner og harmoni.

Størrelsen: Standarden sier ca. 46 cm og 12 kg. Høyden kan stemme for tisper, mens hanhundene kan bli opptil et par cm høyere. Vekten på en nordisk velmusklet hund vil ligge et par-tre kg over standardens vektangivelse.

Pels og farge: Tett og stri pels, ikke krøllet eller kruset, med myk og kort underull og strie dekkhår. Fargen er ensfarget rød, fra gulrød til mørk rød. Fargen på ørene er ofte mørkere og nesebrusken skal være sort. En mindre hvit flekk på brystet forekommer og er tillatt. Pelsen må trimmes (nappes) 2-3 ganger per år. Dersom pelsen klippes (eller skjæres), blir den blass og livløs.

I temperamentet er den Irske terrieren vennlig, kjekk og modig, glad og livlig. Den kan hevde seg overfor andre hunder, men er samtidig vennlig, absolutt lojal og tillitsfull overfor mennesker.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!