Jack Russell Terrier
Sammenlikne med:   

Jack Russell Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Jack Russell Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 345
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 3: Små terriere
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 5-6 kg
Tispe: 5-6 kg
HØYDE: Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm
FARGE(R): hvit, hvit med brunt, hvit med svart
PELSLENGDE: kort
PELS: stri håret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Jack Russell Terrier
 

Jack Russell terrier tilhører gruppen av små terriere og stammer fra England, der den ble brukt som jakthund (hihund). Jack Russellen skulle følge jegeren til fots, og derfor avlet man fram hunder med korte ben. I dag kan rasen variere en del i utseende og størrelse.

En Jack Russell er en stor hund i en liten kropp; den er uredd og utholdende. En Jack Russell er en fin selskapshund, men den trenger mye mosjon og hjernetrim for å ha det bra. Dette er en intelligent hund som raskt tar til seg lærdom, men den kan også være sta, så eieren bør være tålmodig og oppfinnsom når hunden skal lære nye triks.
De passer ikke for alle, best for voksne og barn over 6 år. Bor man i en leilighet må den få løpe ute minimum en time hver dag, den er tilpassningsdyktig og stødig som klarer de fleste tempraturer men har følsom hud så solkrem er en god ide.Veldig intellegent hund som må oppdras og trenes mye ellers blir det kaos hjemme.


Da en Jack Russell gjerne tar lederrollen, bør man raskt etablere rangordningen i familien slik at problemer unngås senere. Som med de fleste andre hunder skal man bygge opp gjensidig respekt ved hjelp av omtanke og kjærlighet. En Jack Russell lærer meget bra ved hjelp av ros. Når Jack Russellen har fått mosjon og hjernetrim kan den fint innta rollen som sofagris. En Jack Russell er en våken, sjarmerende, nysgjerrig og glad hund, og den vil gjerne være med på alt. En Jack Russell kan bli 12-18 år gammel, og rasen har få rasetypiske sykdommer.

Den kan hoppe 5 ganger høyden sin og smelle hundre ballonger på under 1 minutt.

 

 

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!