Japansk Terrier
Sammenlikne med:   

Japansk Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Japansk Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 259
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 3: Små terriere
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 4,5 kg
Tispe: 4,5 kg
HØYDE: Hann: 30-33 cm
Tispe: 30-33 cm
FARGE(R): Tricolor
PELSLENGDE: kort
PELS: Slett og tykk
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Japansk Terrier
Japanske hunderaser
[...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologisk sammenheng. de er alle utnevnt som nasjo...]
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Japansk terrier er en liten hund av terriertype, og en av flere japanske hunderaser. Hunderasen ble skapt på 1600-tallet og ble tidlig populær i hjemlandet Japan.
Japansk terrier er en liten, kvadratisk og kompakt hund med noe myndepreg og lette, smidige bevegelser. Hodet er lite og edelt, uten markert stopp - typisk terrier. Høyt ansatte, små v-formede og framoverlutende ører. Halsen er tørr og kraftig. Godt utviklet brystkasse og buede ribbein. Kraftig lendeparti, godt opptrukket buklinje og kort, fast rygg. Elegante bein og kompakte labber. Halen er relativt smal og hengende.

Pelsen er meget kort (ca. 2 mm lang), slett og tykk. Fargen er tricolor (tan og hvit med sort hode) og hvit med sorte markeringer og flekker på kroppen i sort og tan (rødbrun).

Hanner blir gjerne noe større enn tispene, men forskjellen er liten. Skulderhøyden er ca. 30–33 cm og vekten ligger på ca. 4,5–6 kg.

Japansk terrier er først og fremst en hendig familiehund, men den har også kvaliteter innen en rekke former for hundesport. Den er også en meget sjelden og spennende utstillingshund.

Japansk terrier er en meget våken, livlig og glad hund, som er ypperlig egnet som familiehund. Den tilpasser seg godt et liv i en liten leilighet i byen, bare den får nok mosjon. Det fryser lett og vil trenge bekledning når det blir kaldt. Den er heller ikke særlig glad i regn og høy fuktighet.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!