Manchester Terrier
Sammenlikne med:   

Manchester Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Manchester Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 071
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: 38-41 cm
Tispe: 38-41 cm
FARGE(R):
PELSLENGDE: Korthåret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Manchester Terrier
 

Denne slanke, velbygde hunden nådde toppen av popularitetskurven for ca. 100 år siden, da den var kjent som «den engelske gentlemans terrier». Den ble eksportert til Nord-Amerika og til Tyskland, der den bl.a satte spor etter seg som en av ingrediensene til dobermannrasen. Nedgang for rasen begynte da rottekamper ikke var på moten mer. (En Manchester terrier ved navn Billy innehadde rekorden i rottedreping med 100 rotter på mindre enn 7 minutter!) Forbudet mot ørekupering reduserte populariteten ytterligere, og det tok oppdretterne en tids arbeid før de fikk skapt de V-formede, hengende ørene. Manchester terrieren har et heftig gemytt, men den er likevel fin, livlig og robust selskapshund. Den har små, V-formede ører med vipp forover. Den har jevnt kileformet, smalt hode. Små, mandelformede, mørke og gnistrende øyne. Kort kropp, godt hvelvede ribben, overlinjen svakt buet. Den har tykk, glatt og blank pels, hard å ta på. Den har rette, lange forben som står godt under hunden. Små, hvelvede poter.

Denne hunden passer til å bo i byen. Denne hunden egner seg for varmt, solfylt klima. Denne hunden trenger minimalt med pelsstell. Denne hunden tar ting lett, for eksempel lydighetstrening og agility. Denne hunden kan være problematisk ovenfor andre. Denne hunden er god vakthund.
manchester terrieren har utviklet seg til å bli en pålitelig selskapshund, som har beholdt sine jaktinnstinkter samtidig som den passer meget bra i et hjem hvor de vil ha en kvikk, livlig kjæledegge. Den er også ualminnelig snill mot barn.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!