Miniature Bull Terrier
Sammenlikne med:   

Miniature Bull Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Miniature Bull Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 011
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 4: Toy terriere
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: ca.9 kg
Tispe: ca.9 kg
HØYDE: Hann: maks 35,5 cm
Tispe: maks 35,5 cm
FARGE(R): Helt hvite, sort brindle, rød, fawn, tricolour
PELSLENGDE: Kort
PELS: Stri med skinnende glans
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Miniature Bull Terrier
 

Bullterrier og miniatyr bullterrier er to varianter av samme hunderase, der kun størrelsen skiller. Denne karakteristiske terrierrasen oppsto i Storbritannia på 1800-tallet.
Det er to varianter av bullterrier, vanlig bullterrier og miniatyr bullterrier. Bortsett fra størrelsen er de helt like.

I 1850 krysset en engelskmann en bulldog og en terrier, det ble en liten hissig kamphund men den forble ikke en kamphund. I løpet av årenes gang ble den til et kjærlig husdyr.
Det første man legger merke til er det lange hodet og de uvanlige trekantete og tettsittende øynene. Potene er runde og kompakte og ligner på kattepoter. De har kort pels som er lett å stelle så det holder med børsting. De kan være stae og vanskelige å dressere, de har en tøff holdning men er veldig karismatiske og litt rampete. Noen kaller dem hundeverdens klovner for de elsker å leke og de er så "stygge" at de blir søte.
De er ikke spesielt glade i små barn og de trenger en myndig eller en erfaren eier. så får de stå i sentrum og får nok stimuli får du stor glede av disse hundene.


I dag er bullterrier først og fremst en god familiehund, dernest en stadig mer populær utstillingshund og stødig og energisk brukshund. Den har naturligvis også kvaliteter som vakthund.

Tradisjonelt ble bullterriere avlet for å være snille mot mennesker, men stridslystne overfor andre dyr. Den regnes da også som en snill og trivelig familiehund, som også kan ha gode kvaliteter for barnefamilier. Den kan likevel for å være litt sta og egenrådig, og anbefales ikke som førstegangshund for uerfarne hundeeiere.

Som rase er den leken, energisk, utholdende og modig, men overraskende rolig og stabil, særlig når den har oppnådd voksen alder. Bullterrier kan være dominant overfor andre dyr, og som andre bullterriere har også denne rasen gjerne et noe utydelig kroppsspråk. Rasen er dessuten ofte dominant, noe som samlet sett kan skape problemer i samvær med andre hunder. Den bjeffer sjelden.

Rasen tilpasser seg bra til et liv i en leilighet, men den trenger regelmessig og mye mosjon og masser av psykiske utfordringer for å trives.

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!