Parson Russell Terrier
Sammenlikne med:   

Parson Russell Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Parson Russell Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 339
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 5 - 8 kg
Tispe: 5 - 8 kg
HØYDE: Hann: 34–38 cm
Tispe: 31–35 cm
FARGE(R): Hvit, hvit med tan, gule eller sorte tegninger
PELSLENGDE: Kort
PELS: Stritt, broken eller glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Parson Russell Terrier
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Parson russell terrier er en brukshund som tilhører terrierfamilien.

Rasen er opprinnelig avlet frem som bruks- og hihund, og for å kunne springe fort og lenge sammen med hester på revejakt. Parson terriere er uredde, tøffe små hunder med stor jaktlyst og de er som skapt for å jage vilt ut av hiet. Man må bare passe litt på ute i naturen, for hvis det er vilt i nærheten kan den gjerne begynne å jakte på egen hånd.
Samtidig er denne livlige og robuste rasen en utmerket familie -og selskapshund. Den passer nok best hos en aktiv familie da den krever mye morsjon og stimulanse. Stø og konsekvent oppdragelse og sosialisering fra tidlig alder er å anbefale. Den er flink til å klatre og klatrer gjerne over gjerdet hvis den ikke får utløp for sin energi. Den er intelligent og lærevillig og vil like hundesport som f.eks.agility og flyball der den får brukt både hode og kropp. De er generelt glad i mennesker, men mot andre hunder kan den være noe gneldrete.

Når det gjelder pelsstell så trenger den glatthårende ikke trimming, men den strihårete og den brockencoated krever napping/trimming 2-4 ganger i året.

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!