Staffordshire Bull Terrier
Sammenlikne med:   

Staffordshire Bull Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Staffordshire Bull Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 076
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Terrier
People familiar with this Group invariably comment on the distinctive terrier personality. These are feisty, energetic dogs whose sizes range from fairly small, as in the Norfolk, Cairn or West Highland White Terrier, to the grand Airedale Terrier. Terriers typically have little tolerance for other animals, including other dogs. Their ancestors were bred to hunt and kill vermin. Many continue to project the attitude that they're always eager for a spirited argument. Most terriers have wiry coats that require special grooming known as stripping in order to maintain a characteristic appearance. In general, they make engaging pets, but require owners with the determination to match their dogs' lively characters.
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 12,7-17 kg
Tispe: 11-15,4 kg
HØYDE: Hann: 35,5-40,5 cm
Tispe: 35,5-40,5 cm
FARGE(R): Sort,lysebrun, brindel, rød og blå
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Staffordshire Bull Terrier
 

Staffordshire bull terrier er en middels stor britisk terrierrase med røtter tilbake til 1800-tallet. Den er også kjent under tilnavnet staff, og har blitt alt mer populær i de senere årene.
Staffordshire bull terrier er en middels stor hunderase med en kompakt og svært muskuløs kropp med forholdsvis korte bein, et stort hode med svært veldefinerte kjevemuskler og en korthåret, glatt pels. Godkjente farger i henhold til rasestandarden er rød, fawn (lysebrun), brindel, sort og blå. Enhver av disse fargene i kombinasjon med hvitt er også godkjent (populært kalt pied.) Black and tan eller leverfarge ansees som grove feil og er meget uønsket.

Sammenlignet med amerikansk staffordshireterrier og pitbullterrier er staffordshire bullterrieren kortere og mer kompakt. Den er også mye mildere i sin væremåte i forhold til de to førstnevnte rasene. Mankehøyde på voksne individer er mellom 35,5 og 40,5 cm i forhold til vekten. Rasestandarden sier at hannhunder skal veie mellom 12,7 og 17 kg, mens tisper skal veie mellom 11,0 og 15,4 kg, men det er ikke uvanlig med hannhunder over 20kg.


I dag er Staffordshire bull terrier først og fremst en god familiehund og vakthud, dernest en stadig mer populær utstillingshund og stødig og energisk brukshund.


Tradisjonelle bull terriere ble avlet for å være snille med mennesker, men stridslystne overfor andre dyr. Den blir i så måte regnet som en lojal, hengiven og omgjengelig familiehund, som også har gode kvaliteter for barnefamilier. Den er en av to raser i England som blir regnet som bombesikker sammen med barn. Som rase er den energisk, utholdende og modig, med et normalt rolig og stabilt gemytt. Som andre bull terrierene har imidlertid også denne gjerne et noe utydelig kroppsspråk, noe som ofte kan skape problemer i samvær med andre hunder. Rasen er dessuten kjent for ofte å være dominant overfor fremmede dyr. Dette er noe man kan unngå ved å tidlig sosialisere hunden sammen med andre hunder og dyr. Den er regnet som en psykisk sterk og modig rase og vil derfor sjeldent angripe andre hunder uten først å ha blitt provosert. På grunn av dens noe tøffe utseendet så har rasen blitt mye utsatt for negativ omtale i mediene. Det finnes godt over en kvart million eksemplarer av denne rasen i England, og de er ikke å finne på noen bittstatistikker.


Rasen tilpasser seg bra til et liv i en leilighet, men den trenger regelmessig mosjon og masser av psykiske utfordringer for å trives.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!