Canaanhund
Sammenlikne med:   

Canaanhund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Canaanhund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 273
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 6: Primitive raser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Herding
The Herding Group, created in 1983, is the newest AKC classification; its members were formerly members of the Working Group. All breeds share the fabulous ability to control the movement of other animals. A remarkable example is the low-set Corgi, perhaps one foot tall at the shoulders, that can drive a herd of cows many times its size to pasture by leaping and nipping at their heels. The vast majority of Herding dogs, as household pets, never cross paths with a farm animal. Nevertheless, pure instinct prompts many of these dogs to gently herd their owners, especially the children of the family. In general, these intelligent dogs make excellent companions and respond beautifully to training exercises.
ANDRE NAVN: Israelsk pariahhund, Canaan dog
 
STØRRELSE: Medium
VEKT: Hann: 20-25kg
Tispe: 18-23kg
HØYDE: Hann: 55-60cm
Tispe: 50-55cm
FARGE(R): Lys gulbrun/rødbrun/sort/sort&brun
PELSLENGDE: Kort/semi kort
PELS: Slette harde dekkhår
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Canaanhund
Pariahunder
[...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av kasteløs rang, nå mer kalt daliter) refer...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Canaanhund, kjent som Kelef K'naani i hjemlandet Israel, nedstammer fra urgamle pariahhunder som lever i Midtøsten. Rasen som sådan ble imidlertid skapt på 1900-tallet. Den klassifiseres som primitiv spisshund i gruppe 5, seksjon 6 av FCI.

Canaanhundens forfedre skal stamme fra før-bibelsk tid. Hunden finnes avbildet i 4000 år gamle graver så den er en av verdens eldste raser. Canaan er det historiske navnet på Israel. Romerne splittet israelittene og rasen ble glemt av alle, bortsett fra et nomadisk ørkenfolk, beduinene.
Beduinene i Israel bruker fortsatt Canaanhunden til å gjete sau og til å vokte familien. Ørkenhundene er ikke helt ville, de foretrekker å leve nær mennesker. Noen hevder at det var slik forholdet mellom menneske og hund oppsto.
Canaanhunden er en opprinnelig rase, upåvirket av vår innblanding. Som alle urhunder har canaanhunden kvadratisk kropp, de er atletiske, men ikke kraftige, heller slanke.
De har tolags pels som hjelper dem å takle ørkenklimaet ved å isolerer. Pelsen holder på luft og isolerer mot hete om sommeren og kulde om natten. De har høyreiste ulvaktige ører og et veldig intenst uttrykk. De bruker tre år på å utvikling seg helt, omtrent det samme som ulven, andre hunder på deres størrelse bruker ca. ett år.
Det være seg i ørken eller i hagen så liker denne hunden å utforske, og om den kjeder seg kan den bli veldig destruktiv. De er selvstendige og kan utfordre treneren. Pelsen røyter en del men krever lite stell. Dette er en meget flott og spesiell hund som kan knytte sterke bånd til familier og erfarne eiere som kan å håndtere denne aktive hunden.
 

Av type minner den om andre pariahhunder, f.eks. africanis, australsk dingo og kretahund m.fl. Pelsen er kort eller semi-kort, med slette, harde dekkhår. Underullen varierer med årstid og stedsforhold.

Kanaanhunden er en ypperlig brukshund som kan brukes til nær sagt alt. På grunn av sin høyt utviklede luktesans har rasen spesielt gode egenskaper som narkotikahund, sporhund og ettersøkshund, noe blant annet det israelske forsvaret har benyttet seg av. Den er også en ypperlig jakthund, og som sådan bruker den både syn, lukt og hørsel like aktivt når den jakter. Denne rasen bjeffer sjelden utenfor sitt domene og kan derfor godt bli en ypperlig ledhund. Hjemme er den en ypperlig vakthund av natur. Den er også en spennede utstillingshund, og rasen regnes også som en kjærlig og snill familiehund.

Rasen er uavhengig, selvstendig, livlig, modig og svært utholdende. Den er kjent for å knytte sterke bånd til sine eiere og skal være svært varsom med egne barn. Den er reservert og voktsom overfor fremmede, men sjelden aggressiv. Den har imidlertid et tydelig kroppsspråk som lett kan mistolkes som aggressivitet av utenforstående. Den kan også være svært dominant overfor andre hunder. Hunderasen krever regelmessig mosjon og psykiske utfordringer for å trives. Lederskapet bør være konsekvent, men mildt. Dominerende lederskap kan gi uønsket negativ effekt.

Canaanhund er en sunn hunderase med få eller ingen arvelig belastede sykdommer. Den må børstes regelmessig.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!