Hälleforshund
Sammenlikne med:   

Hälleforshund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Hälleforshund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 30kg
Tispe: 25kg
HØYDE: Hann: 55-63 cm
Tispe: 52-60 cm
FARGE(R): gulrød i mørkere og lysere nyanser
PELSLENGDE: Kort
PELS: tett, grov og noe strittende
PELSSTELL: en del
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Hälleforshund
Elghunder
[...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. elghun...]
Nordiske hunderaser
[...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nordiske landene: danmark inkludert ...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
Svenske hunderaser
[...det finnes flere svenske hunderaser, hvorav de langt fleste er jakthundraser, selv om et par av de også kan kalles gårdshunder. sveriges utvalg av hun...]
 

Hälleforshund (anerkjennes ikke internasjonalt) er en mellomstor-stor svensk jakthundrase av spisshundtype.
Hälleforshund er en svakt rektangulær mellomstor-stor spisshund, tørr og kraftig med god reisning. Den gir et kraftfullt, energisk og modig uttrykk. Hodet er kileformet, langstrakt og tørt, og har tydelig markert stopp. Ørene er høy ansatt, stående spisse og rørlige. Halsen er muskuløs, har god lengde og reisning. Ryggen er rett og har kraftig muskulatur. Kraftig, dyb brystkasse og noe opptrukket buklinje. Beina er tørre, rette og kraftige. Halen er høyt ansatt og kan bæres i bue over rygglinjen eller ringlet over ryggen.

Pelsen er tett, grov og noe strittende. Underulla er tett og myk. Fargen skal være gulrød i mørkere og lysere nyanser.

Hannene blir ca. 55–63 cm i skulderhøyde og kan veie opp mot 30 kg. Tispene blir ca. 52–60 cm i skulderhøyde og veier gjerne omkring 5 kg mindre enn hannene.

Hälleforshund er en utpreget jakthund på elg, men den har også gode egenskaper som ledhund og ettersøkshund. Den regnes som hardfør, sterk og utholdende.

Hälleforshund har tidligere gått for å være en svært dårlig familiehund, fordi den ofte hadde dårlig gemytt. Gemyttet har imidlertid bedret seg betraktlig fra 1980-tallet og framover, men den bør fortsatt regnes som en typisk enmannshund. Den trenger store mengder mosjon for å trives.

Pelsen krever jevnlig vedlikehold.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!