Hokkaido
Sammenlikne med:   

Hokkaido


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Hokkaido:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 261
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 5: Asiatiske spisshundraser og beslektede raser
ANDRE NAVN: Ainuhund, seta, shita, dō-ken
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 24-27kg
Tispe: 20-24kg
HØYDE: Hann: 48-52cm
Tispe: 45-49cm
FARGE(R): sort, rød, brun eller brindle
PELSLENGDE: kort
PELS: kort, rett og stiv
PELSSTELL: en del
ALLERGI: ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Hokkaido
Japanske hunderaser
[...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologisk sammenheng. de er alle utnevnt som nasjo...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Hokkaido er en urgammel japansk spisshundrase som stammer fra fjellområdene på øya Hokkaido i Japan, der den var urbefolkningens jakthund på storvilt og er kanskje bedre kjent som ainuhund. Rasen ble i 1937 anerkjent i hjemlandet som en nasjonalskatt.
Hokkaido er en mellomstor, massiv, edel og hurtig spisshund, men livlige bevegelser. Den har en langstrakt, kraftig kroppsbygning. Kraftig hals uten løshud og markerte skuldre. Et noe framtredende bryst og dyp brystkasse. Buklinjen er opptrukket og rygglinjen er rett og massiv. Muskuløse bein og kraftig benstamme. Meget kompakte, godt avrunda labber. Halen er høyt ansatt, tykk og bæres over ryggen, enten i en bue eller ringlet. Hodet er kileformet, nærmest revelignende, og skallen bred og flat med tydelig markert stopp. Rett neserygg, kraftige kjever og stramme lepper. Rasen er den eneste hunderasen, i tillegg til chow-chow og shar pei, som kan ha blå tunge.

Pelsen er kort, rett og stiv. Noe lenger på halen. Underullen er tett og myk. Fargen er sort, rød, brun eller brindle. Lyse innslag langs sidene på snutepartiet, i brystet, buken og på halen er vanlig.

Hannhundene måler gjerne 48,5–52 cm i skulderhøyde og veier normalt 24–27 kg. Tispene måler gjerne 45,5–48,5 cm i skulderhøyde og veier normalt 20–24 kg.

Hokkaido er en utpreget brukshund, herunder en meget god jakthund på storvilt, vakthund og trekkhund. Den er kjent for å ha meget god orienteringssans.

Hokkaido er modig, selvsikker og svært årvåken hund. Den trenger en tydelig og udiskuterbar leder og bør dresseres med fast hånd og tålmodighet. Rasen må kunne sies å være en utpreget utehund, men den har også gode egenskaper som familiehund for den rette familien. Den er aktiv og trenger mye mosjon for å trives.

Pelsen krever normalt vedlikehold.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!