Podenco Canario
Sammenlikne med:   

Podenco Canario


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Podenco Canario:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 329
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 7: Primitive jakthundraser
ANDRE NAVN: Canarian warren dog, Kanarihund
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 16-22kg
Tispe: 16-22kg
HØYDE: Hann: 55-64kg
Tispe: 53-60kg
FARGE(R): Rød og hvit. fra oransje til mahogni
PELSLENGDE: Kort
PELS: Glatt, tett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Podenco Canario
Podencoer
[...podencoer er en gruppe spisshunder som regnes som primitive og trolig er nært beslektet med mynder. slike hunder finnes opprinelig i kyststrøkene rund...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Podenco canario er en middels stor jakthund som kommer fra Kanariøyene og trolig nedtammer fra urgamle pariahhunder som ble ført til øyene rundt Middelhavet og Afrikas nordvestkyst av sjøfarende handelsmenn for mer enn 2000 år siden. I Norge kalles gjerne rasen også kanarihund og kanarisk podenco.

Podenco canario har en morfologi og anatomi som ligner myndenes, men den har stående spisse ører. Som sådan har den en langstrakt og svært muskuløs kropp med rene linjer og lange flate og tørre muskler. Dyp smal brystkasse og godt opptrukket buk. Hodet er langstrakt og skallen smal og flat. Ørene er middels store og ofte svært beveglige, noe som ellers bare er vanlig blant pariahhunder og ville canider. Rasen har lange slanke ben og kompakte labber, som alltid har hvite klør. Halen er høyt ansatt, lang og bæres sabelformet.

Podenco canario er korthåret og har tett tilliggende pels. Fargen er normalt rød og hvit, der rødfargen kan variere fra nærmest orange til dyp mahognyrød. Alle kombinasjoner med disse fargene er tillatt.

Denne hunden har en rekke kvaliteter som jakthund. Podecoene burker både syn, hørsel og luktesans aktivt når de jakter. På Kanariøyene har den først og fremst vært benyttet til hetsjakt på kanin og annet småvilt, men den er også egnet til andre jaktformer. Den har også glimrende egenskaper som sporhund og rasen regnes som en god familiehund.

Podenco canario kan være litt primitiv sammenlignet med vanlige hunder, så den passer nok best for folk som har litt erfaring fra før. Man må regne med at den er litt skeptisk og sky overfor fremmede, men den er normalt aldri aggressiv. Overfor medlemmene i familien er den gjerne godheten selv, trofast, lydig, leken og tolerant - den perfekte familiehund for mange. Den kan være egenrådig, og den trives slett ikke alene. Den regnes som flink med egne barn.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!