Podengo Portugues
Sammenlikne med:   

Podengo Portugues


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Podengo Portugues:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 094
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 7: Primitive jakthundraser
ANDRE NAVN: Portuguese Podengo Pequeno
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R): Gul og fawn (gulrød) med lysere og mørkere nyanser med sorte skiftninger, sort (gråsort eller bleket), ensfarget med eller uten hvite tegninger. Grunnfargen kan også være hvit med tegninger i tidligere nevnte farger.
PELSLENGDE: Kort eller lang
PELS: Glatthåret eller ruhåret/langhåret.
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Podengo Portugues
Podencoer
[...podencoer er en gruppe spisshunder som regnes som primitive og trolig er nært beslektet med mynder. slike hunder finnes opprinelig i kyststrøkene rund...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Podengo português er en primitiv spisshund som kommer fra Portugal og finnes i tre størrelsesvariteter, hver med to pelstyper.

* Podengo português grande er den største varianten. Den er ca. 55–70 cm i skulderhøyde og veier normalt 22–32 kg
* Podengo português medio er den mellomste varianten. Den er ca. 40–55 cm i skulderhøyde og veier normalt 16–20 kg
* Podengo português pecueno er den minste av varianten. Den er ca. 20–30 cm i skulderhøyde og veier normalt 4–5 kg

Alle tre variantene finnes i to pelstyper, glatthåret og ruhåret/langhåret. Den minste varianten er ikke like langhåret som de to andre. De mest dominerende fargene er gul og fawn (gulrød) med lysere og mørkere nyanser med sorte skiftninger, sort (gråsort eller bleket), ensfarget med eller uten hvite tegninger. Grunnfargen kan også være hvit med tegninger i tidligere nevnte farger.

Podengo português er en utpreget hurtig og utholdende jakthund, som i hjemlandet først og fremst har vært benyttet til småviltjakt. Denne hundetypen bruker syn, lukt og hørsel like aktivt når den jakter, og den har derfor kvaliteter innen mange jaktformer, herunder også som ledhund. Rasen er også en ypperlig brukshund. Den er energisk og har høyt utviklet luktesans og kan med fordel benyttes som ettersøkshund, sporhund, narkotikahund og en rekke andre formål. Den er også en godt vakthund. Rasen har på grunn av sin hurtighet og spenstighet dessuten en rekke egenskaper innen hundesport, og den regnes som en god og stødig familiehund.

Podengo português regnes som en ekstremt livlig og svært lojal hund. Den krever mye mosjon og trives best når den får nok psykiske utfordringer og oppgaver i hverdagen. Som rase er den normalt noe tilbakeholden og skeptisk til fremmede, men den skal ikke være aggressiv. Den har et tydelig kroppsspråk og vil trolig varsle når det kommer fremmede. Den regnes som en god familiehund som passer best sammen med erfarne hundefolk som liker å ferdes mye ute i skog og mark.

Rasen regnes som meget sunn og har få eller ingen arvelige sykdommer. Den ruhårede/langhårede varianten krever daglig pelsstell.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!