Pomeranian
Sammenlikne med:   

Pomeranian


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Pomeranian:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 097
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 4: Europeiske spisshundraser
ANDRE NAVN: Dwergspitz
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 1-3kg
Tispe: 1-3kg
HØYDE: Hann: 18-22 cm
Tispe: 18-22 cm
FARGE(R): Mange varianter,flerfarget
PELSLENGDE: Langt
PELS: Glatt med underull
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Pomeranian
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Pomeranian har ofte kallenavnet Pom og den har sin opprinnelse fra den pommerske spisshunden fra grensetraktene mellom Tyskland og Polen. Den tilhører den tyske Spitz familien, og er i mange land kjent som Zwergspitz. Den er en fin familiehund som også kan brukes til agility og som vakthund.

 

Visste du at Michelangelo malte Det sixtinske kapell med en pomeranian ved sin side?
Den er også bare en av tre hunderaser som overlevde da Titanic sank.
Den typiske pomeranieren er liten, livlig, og energisk hund. Disse er noen av de søteste hundene som fins, så de er veldig vanskelig å motstå.
Fra tidligere av veide pomeraniane rundt 15 kilo og var hvite, etterhvert ble de avlet ned til dagens størrelse.
De er veldig livlige og folk kjenner dem på det søte ansiktet og den luftige pelsen. Den har tykk dobbel pels, lang ytterpels over en myk, tett underpels. Halen er tykk, sitter høyt og ligger flatt på ryggen.
De er sterke hunder som utmerker seg i hundesporter, som agility, flyball og lydighet. Det er en liten hund med personlighet til en stor hund. De krever oppmerksomhet og stell.
De er fleksible og kan bo hvor som helst. Selv om de er små trenger de sin daglig mosjon. De er kjent for å bjeffe, så man må raskt ta tak i problemet, ellers vil man få klage fra naboen. De trenger daglig pelsstell og de røyter mye. De kan være vanskelige å klippe, så du må nok til en hundefrisør hver 4 til 6 uke. De har også en tendens til å miste tenner tidlig.
De er glade hunder som liker mennesker. De er perfekte selskapshunder som vil sitte i sofaen hos deg og bli klappet, og de blir svært knyttet til sine eiere. Gode vakthunder er de også, de pleier å si ifra når noen kommer. De er flotte hunder for nesten alle, unntatt småbarnsfamilier.

Alltid oppmerksom,livlig og usedvanlig hengiven ovenfor sin eier. Meget lærevillig, lett å oppdra. Deres mistro ovenfor fremmede og deres manglende jakt interesser gjør dem til den ideelle vokter av gård og grund. De er hverken engstlige eller aggressive. De tåler allslags vær, er robuste og har en høy levealder.

 

 

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!