Svensk Hvit Elghund
Sammenlikne med:   

Svensk Hvit Elghund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Svensk Hvit Elghund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: 52-60 cm
Tispe: 45-58 cm
FARGE(R): Hvit,gulaktiv nyanser
PELSLENGDE: Korthåret
PELSSTELL: Middels
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Svensk Hvit Elghund
Elghunder
[...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. elghun...]
Nordiske hunderaser
[...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nordiske landene: danmark inkludert ...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
Svenske hunderaser
[...det finnes flere svenske hunderaser, hvorav de langt fleste er jakthundraser, selv om et par av de også kan kalles gårdshunder. sveriges utvalg av hun...]
 

Svensk hvit elghund er en middels stor jakthundrase som etablerte seg i Sverige mot slutte av 1940-tallet og framover. Rasen som sådan anerkjennes av Nordisk Kennelunion (NKU), som gjennom sine nasjonale kennelklubber er tilsluttet FCI, men ikke utenfor unionen og av andre internasjonale stambokregistre.
Svensk hvit elghund er litt større og noe mer rektangulær enn norsk elghund grå. Av type skal den være mer lik jämthund. Mankehøyde for hannhunder er ideelt 56 cm (52–60 cm), mens tispene har en idealhøyde på 53 cm (48–57 cm). Rasestandarden sier ingen ting om vekten. Halen bæres ringlet, men ikke for hardt rullet over eller nær inntil ryggen. Ikke fane. Fargen skal være ensfarget hvit, men innslag av en gulaktig nyanse tolereres. Pelsen er forøvrig tett og kraftig som hos norsk elghund.

Rasen er en utpreget jakthund, og sekundert en stødig familiehund. Den er kjent for sin kontakt- og samarbeidsvillighet under jakten. Den skal være lett å trene og fungerer godt både som løs- og bandhund, og ettersøkshund - ofte i en og samme hund. Selv om dens interesse først og fremst er rettet mot elgjakt, er den også anvendelig for jakt på andre dyr som lar seg stille, f.eks. bjørn, grevling og gaupe.


Svensk hvit elghund er en typisk jakthund som trives best når den for mye mosjon og har tilgang på å være ute. Rasens økende popularitet skyldes i stor grad dens utmerkede gemytt, så den har absolutt også egenskaper som familiehund. Den bjeffer ikke i utide, er lettdressert, rolig og tålmodig med barn.

Pelsen krever jevnlig vedlikehold..

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!