Vestsibirsk Laika
Sammenlikne med:   

Vestsibirsk Laika


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Vestsibirsk Laika:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 306
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 2: Nordiske jakthundraser
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: ca. 27 kg
Tispe: ca.27 kg
HØYDE: Hann: 54-60 cm
Tispe: 52-58 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Strihåret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Vestsibirsk Laika
Elghunder
[...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. elghun...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
Treskjellende hunder
[...treskjellende hunder (eng. treeing hounds) kalles også gjerne treskjellere eller halsende hunder. dette er en gruppe som stort sett består av jakthund...]
 

Vestsibirsk laika er en gammel jakthundrase som tilhører spisshundene og er av russisk opprinnelse. Typen er svært vanlig i Russland, men mer sjelden i den vestlige delen av verden..
Vestsibirsk laika er en utpreget jakthund, men den er også en god kløvhund, trekkhund og vakthund. I hjemlandet brukes laikaen først og fremst som jakthund på mindre pelsdyr som ekorn, mår, røyskatt og mink. Det arrangeres imidlertid også løshundprøver på elg, reinsdyr, bjørn og villsvin. I Norden brukes den vestsibirske laikaen først og fremst som løshund på elgjakt, men den kan også stille bjørn og gaupe. Nordmenn bruker den både som løs- og bandhund.

I hjemlandet lovprises laikaen for sin allsidighet og tette kontakt med jegeren, mens man i Norge premierer og avler på spesialister - elghunder som ikke skal være altfor kontaktsøkende.

Vestsibirsk laika er en livlig, våken og stabil hund med jevt godt gemytt. Den skjeller ofte og er gjerne mistenksom ovenfor fremmde. Den trenger mye mosjon for å trives maksimalt, og passer derfor best som familiehund for aktive friluftsfolk og jegere.

Pelsen krever normalt vedlikehold. Rasen regnes som sunn. Passer dårlig som «innehund».

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!