Vestsibirsk Laika
Sammenlikne med:   

Vestsibirsk Laika


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Vestsibirsk Laika:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 306
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 2: Nordiske jakthundraser
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: ca. 27 kg
Tispe: ca.27 kg
HØYDE: Hann: 54-60 cm
Tispe: 52-58 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Strihåret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Vestsibirsk Laika
Elghunder
[...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. elghun...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
Treskjellende hunder
[...treskjellende hunder (eng. treeing hounds) kalles også gjerne treskjellere eller halsende hunder. dette er en gruppe som stort sett består av jakthund...]
 

Den vestsibirske laikaen kommer fra området mellom det østlige Ural og elven Ob i Russland, og avlsmaterialet er basert på såkalte vogul- og ostjakhunder. De første kom til Norden på 1970-tallet, da det var interesse for rovdyrskarpe bjørnehunder.

[1]På begynnelsen av 1900-tallet var det stor interesse i Russland for å klassifisere de forskjellige laikatypene, og samtidig bevare egenskapene som en allsidig jakthund. Fyrst Shirinski-Shimatov samlet inn et stort antall jaktlaikaer fra det europeiske Russland og Sibir, og delte dem inn etter eksteriørmessige kriterier. Arbeidet ble fortsatt etter annen verdenskrig.

De første hundeutstillingene fant sted på begynnelsen av 1900-tallet, og jegerorganisasjonene gikk i spissen for utviklingen av rasene. En kynologisk konferanse inndelte i 1947 laikaene i fem raser, men dette ble ikke godkjent av laikatilhengerne. Det var først ved konferansen i 1949 at man kom frem til dagens fire raser: vestsibirsk laika, østsibirsk laika, russisk-europeisk laika og karelsk finsk laika (den siste ikke akseptert av FCI).