Basset Hound
Sammenlikne med:   

Basset Hound


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Basset Hound:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 163
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Hound
Most hounds share the common ancestral trait of being used for hunting. Some use acute scenting powers to follow a trail. Others demonstrate a phenomenal gift of stamina as they relentlessly run down quarry. Beyond this, however, generalizations about hounds are hard to come by, since the Group encompasses quite a diverse lot. There are Pharaoh Hounds, Norwegian Elkhounds, Afghans and Beagles, among others. Some hounds share the distinct ability to produce a unique sound known as baying. You'd best sample this sound before you decide to get a hound of your own to be sure it's your cup of tea.
ANDRE NAVN: Basset
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 25-35kg
Tispe: 23-33kg
HØYDE: Hann: 33-38cm
Tispe: 32-36cm
FARGE(R): rød, hvit og sort / med flere
PELSLENGDE: Kort
PELS: tett, kort og glatt
PELSSTELL: en del
ALLERGI: ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Basset Hound
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Basset hound er en jakthundrase med dype røtter fra Frankrike på 1800-tallet, men den fikk sin endelige utforming av engelske oppdrettere. Den har fremragende sporegenskaper og jager småvilt og storvilt i flokk.

 

Den morsomme og søvnige basseten har verdens lengste hunde ører.
De er avlet fra blodhunder som også er kjent for hengeørene sine. De har store våte snuter og de er morsomme på grunn av de lange ørene, den korte tykke kroppen og måten de løper på. De har så kompakte bein at de vil nok synke som en stein i vannet. Man må passe litt på disse hundene for de legger lett på seg.
De ble avlet frem av den franske adelen for kaninjakt, og de er født til å jakte. Når den late basseten får los, forvandles den til en sporingsmaskin.
De er svært velbygde, dypt bryst og store labber. Det hjelper dem når de er ute i ulendt terreng. De store ørene hjeper dem å sanke dufter. Når de er på sporet og ørene sleper langs duften, plukker ørene den opp og stimulerer hunden til å fortsette. Den løse huden i ansiktet er også med på å fange opp dufter. Jegerne avlet også fram en hale med hvit tupp for at de lettere kunne se hundene i terrenget.
Snuten deres er nest best etter blodhundens. Den kan ta inn mange lukter, rette seg inn på en og spore denne.
Den rolige og bedårende basseten er en hundeelskers hund.
Den klarer seg bra i de fleste klimaer. Helst bør man ha en litt stor tomt, men den klarer seg bra i leilighet bare man går ut med den. Det eneste er at bjeffing kan bli et problem i en leilighet.
De røyter lite og er derfor lettstelte, men de kan lukte en del, så de bør bades regelmessig. Ørene og foldene må renses så det ikke setter seg verk.
De er elskelig men vanskelig å trene, for de er meget stae og det kan være vanskelig å få den til å høre etter. De bør ha en eier som har en sterk vilje og riktig temperament for hunden og dens behov.
Stort sett er dette en bra familiehund som liker barn.

 


Basset hound er en sporsøkende jakthund, som jegeren skal kunne følge til fots. De er opprinnelig alet fram for å jage i flokk og tilhører således våre drivende hunder. Den har også glimrende egenskaper som sporhund og familiehund. Som jakthund benyttes den til såvel småviltjakt som storviltjakt.

Basset hound har et glimrende gemytt og egner seg godt som familiehund, men den trenger ganske mye mosjon for å trives. Den passer således best blant aktive friluftsfolk og jegere som ferdes mye ute i skog og mark. Som en typisk flokkhund trives den dårlig alene. Den tåler også dårlig varme. Som familiehund regnes den som flink og tålmodig med barn.

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!