Beagle
Sammenlikne med:   

Beagle


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Beagle:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 161
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Hound
Most hounds share the common ancestral trait of being used for hunting. Some use acute scenting powers to follow a trail. Others demonstrate a phenomenal gift of stamina as they relentlessly run down quarry. Beyond this, however, generalizations about hounds are hard to come by, since the Group encompasses quite a diverse lot. There are Pharaoh Hounds, Norwegian Elkhounds, Afghans and Beagles, among others. Some hounds share the distinct ability to produce a unique sound known as baying. You'd best sample this sound before you decide to get a hound of your own to be sure it's your cup of tea.
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 15-20kg
Tispe: 15-20kg
HØYDE: Hann: 33-41 cm
Tispe: 33-41 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: korthåret
PELS: Glatt, blank
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Beagle
Jakthunder
[...jakthund er et fellesbegrep som benyttes om brukshunder som primært er avlet for oppgaver med å jakte på vilt, sammen med en eller flere jegere. det f...]
Spor
[...spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. spor er svært krevende og...]
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Beagle er en middels stor hunderase og en drivende jakthund som er avlet med tanke på harejakt. Rasen ligner utseendemessig på en Foxhound, men er mindre, har kortere ben og mykere ører. Beagle–rasen stammer opprinnelig fra Storbritannia.

eagle ligner på Foxhound, men den er betydelig mindre og har kortere ben. Pelsen er glatt og blank uten underull. Den mest typiske fargen er rødbrun med sort sadel og hvite tegninger på snuten, halsen, brystet, buken, nedre del av lemmene og haletippen (det siste obligatorisk). Tofarget brun/sort og lysbrun/hvit er også vanlig, men leverfarget/hvit er ikke ønskelig. Skulderhøyden er normalt 33-41 cm.


Beagle ble opprinnelig avlet for jakt på hare og kanin, men den har også glimrende egenskaper som jakthund på rev, rådyr og annet småvilt. Den kan brukes både i flokk (som såkalt packhunter - se hetsjakt og parforsejakt) og alene. Førstnevnte jaktform er imidlertid forbudt i mange land, blant annet i Norge. I senere år har rasen på grunn av sin hendige størrelse og usedvanlig godt utviklede luktesans også blitt svært populær som tolltjenestehund og politihund. Beagle er også en flott familiehund og en populær utstillingshund.


Beagle har normalt et svært vennlig vesen og passer godt som familiehund, spesielt i en aktiv familie. Den regnes også som et godt valg for en barnefamilie. Den har jaktinstinkt og vil jage om den kommer løs. Den trenger også oppgaver og mye mosjon for å trives godt. Pelsstellet er minimalt om kostholdet er godt. Om det jaktes med den må også potene vedlikeholdes.

Allerede før vår tidsregning beskrives en liten jakthundrase med lange ører, som "syngende" oppsporet, jaget og drepte småvilt, mens jegeren fulgte den til fots. Denne beskrivelsen passer fint til Beaglen, som brukes mye til harejakt-mest i England, ofte i grupper eller packs, som det heter, på 20-40 hunder.

Egner seg ikke i leilighet da den lager mye lyd, men den er flink med barn  og er familiekjær, hengiven, morsom og en glad hund.

Tegneserien Snoopy er en beagle.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!