Bosnisk Strihåret Støver
Sammenlikne med:   

Bosnisk Strihåret Støver


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Bosnisk Strihåret Støver:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 155
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak, Bosnian Broken-haired Hound, Bosnian Roughhaired Hound, Bosnian Hound, Illyrian Hound
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 16-24kg
Tispe: 16-24kg
HØYDE: Hann: 46-55cm
Tispe: 46-55cm
FARGE(R): Gulaktig, hvete, rød eller gråe toner
PELS: Stri, lodden, hard
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Bosnisk Strihåret Støver
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Bosnisk Strihåret Støver er en jakthund som er avlet i Bosnia. Rasen er en sporhund, opprinnelig brukt i større jaktlag.

I rasestandarden beskrives oppførslen som livlig så vel som nysgjerrig og utholdende. Ulikt mange andre større hunder og jakthunder, er de kjent for å være gode kjæledyr og venner.

Baraken ble først godkjent av FCI i 1965 under rasenavnet llyrian Hound. Navnet ble endret til et mer å beskrive opprinnelsesområdet i Bosnia. Rasen er i gruppe 6, sporhunder, seksjon 1.1 Store hunder og har FCI-nummer 155.
Barak er også anerkjent av The United Kennel Club (UKC) med navnet Barak i sporhund-gruppen. Rasen er ikke anerkjent av andre større kennelklubber i den engelsk-talende delen av verden, selv om mange mindre kennelklubber, internett hunderegistere og registre over skjeldene raser registerer den som en unik rase.

Det mest slående ved utseende til den Bosniske Strihårete Støveren er dens stri, loddene, harde gulaktige pels (hvete eller rød) eller gråe farger, ofte med skinnende hvitt på hodet sammen med andre hvite merker. Standaren satt for kroppens lengde er ti prosent lenger enn høy; disse proposjonene er gitt for å differensiere den Bosniske Stihårede Støveren fra andre hunder i settingen som er "a bit low on leg". Høyden varierer mellom 46 og 55 centimenter og vekten er mellom 16 og 24 kilo. Normalt bærer hunden halen bøyd svakt oppover, og har en bustete mustasje og skjegg.

I rasestandarden beskrives oppførslen som livlig så vel som nysgjerrig og utholdende. Ulikt mange andre større hunder og jakthunder, er de kjent for å være gode kjæledyr og venner.


Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!