Bosnisk Strihåret Støver
Sammenlikne med:   

Bosnisk Strihåret Støver


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Bosnisk Strihåret Støver:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 155
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak, Bosnian Broken-haired Hound, Bosnian Roughhaired Hound, Bosnian Hound, Illyrian Hound
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 16-24kg
Tispe: 16-24kg
HØYDE: Hann: 46-55cm
Tispe: 46-55cm
FARGE(R): Gulaktig, hvete, rød eller gråe toner
PELS: Stri, lodden, hard
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Bosnisk Strihåret Støver
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Bosnisk Strihåret Støver er en jakthund som er avlet i Bosnia. Rasen er en sporhund, opprinnelig brukt i større jaktlag.

Navnet Bosanski Oštrodlaki Gonič's er direkte oversatt som grovhåret, bruddhåret og røffhåret, blant annet og refererer til strukturen til den stri pelsen.

Barak var navnet på en tyrkisk general som okkuperte Hodidid i 1435. En del av erobringen av området ved det Ottomanske riket. Han var broren til Isa-Beg Ishakovć som grunnla Sarajevo i 1461. Sagn identifiserer Barak for å holde grovhårede jakthunder, og navnet Barak ble brukt til å referere til hundene med den grove pelsen.

Det tidligste navnet som ble gitt til Baraks rase var Illyrian Hound, med referanse til et pre-slavisk folk i området. Dagens avl er nedstammet fra innfødte hunderase, krysset med en Italiensk gun dog i 1890-årene.
Lokale jegere ville produsere en effektiv sporhund, og utviklet rasen i det 19. århundre ved hjelp av de tilgjengelige hundene. Den tidlige typen av den mindre rasen Istarski Kratkodlaki Gonič kan også ha vært brukt for å avle frem rasen Barak.