Brandlbracke
Sammenlikne med:   

Brandlbracke


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Brandlbracke:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 063
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Brachet Noir et Feu Autrichien, Vieräugl, Austrian Black and Tan Hound
 
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: 50-56cm
Tispe: 48-54cm
FARGE(R): Svart med noe tan.
PELSLENGDE: ca 2cm
PELS: Glatt, tilliggende, tett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Brandlbracke
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Solid bygget og med en ivrig nese, rask og elegant løper og en vakker røst gjør denne rasen til en god og kjær jaktkamerat. Dette er en svært sjelden rase utenfor Østerike, som er rasens opprinnelsesland.
Brandlbracke er en flott jakthund, særlig i ulent fjellterreng. Rasen passer dårlig i byområder da hunden trenger mye mosjon og regelmessig stell.

Hunden har en bred skalle. Rett nese og er godt muskuløs. Ørene sitter høyt og er middels lange. De skal henge flatt mot kinnene. Øynene er mørke brune.

Kroppen er lang med kraftig nakke. Bredt bryst. Halen er lang som blir gradvis smalere og skal være svakt buet. Noe buskete på undersiden.

Pelsen er glatt og ligger helt tett mot kroppen. Den er tykk og fyldig. Lengden er omtrent 2 cm. Fargen er svart med minimale men klart definerte tan markeringer som går over spekteret lyst til mørk fawn. Tan striper over øynene er påkrevd.

Størrelsen på hanhunden er fra 50 til 56cm, mens tispen blir mellom 48 til 54cm.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!