Hollandsk Gjeterhund
Sammenlikne med:   

Hollandsk Gjeterhund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Hollandsk Gjeterhund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 223
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
ANDRE NAVN: Hollandse Herdershond
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: ca.28kg
Tispe: ca.23kg
HØYDE: Hann: 57-62 cm
Tispe: 55-60 cm
FARGE(R): Fra sølv til gull brindle
PELSLENGDE: Kort, lang og strihåret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Hollandsk Gjeterhund
 

Finnes i tre hovedgrupper
- korthåret
- langhåret
- strihåret

Hollandsk gjeterhund er intelligent, lojal, har sterke beskytterinstinkt og trives som vakthund. . Av natur er den dominerende, men når eieren har hundens respekt er den svært lett å styre og lydig, og på grunn av dens forstand svarer den svært fort på faste og konsistente trenermetoder. Hunden er ofte en «en-personshund», som er mest lojal til en person. Men som familiehund er den lekende, kjærlig og aktiv.

 

 

Korthåret hollandsk gjeterhund er i utstrakt bruk i Europa og USA som arbeidshund, først og fremst for politiet, skjønt de er mye brukt som redningshund også. En grunn til det er at de er mindre enn tysk gjeterhund og derfor er lettere for fører å plukke opp og bære med seg når det er behov for det. Motet til hunden er legendarisk.

En annen grunn til at den er blitt svært populær er at den ikke har vært utsatt for rasedyrking på samme måte som tysk gjeterhund. Slik har den unngått noen av de helse- og temperamentsproblemene som disse har, blant annet med hoftedysplasi.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!