Erdelyi Kopo
Sammenlikne med:   

Erdelyi Kopo


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Erdelyi Kopo:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 241
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Hungarian hound
 
STØRRELSE: Medium
VEKT: Hann: 22-35kg
Tispe: 22-35kg
HØYDE: Hann: 45-65cm
Tispe: 45-65cm
FARGE(R): sort, tan
PELSLENGDE: Kort
PELS: Glinsende, glatt
PELSSTELL: lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Stor
 

Treff i DogLex

Erdelyi Kopo
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

En hund fra Ungarn som kommer i liten og stor størrelse. Den har flere navn: Ungarsk hund, Erdélyi Kopó, Transylvanian Bloodhound, Hungerian Hound. Opprinnelig var dette en hund avlet for adelen i Ungarn for jakt etter små byttedyr. Hunden er intelligent og familievennlig.
Den kommer i to størrelser, men utseende og oppførsel er lik for begge. De inngår under samme FCI godkjenning.

Liten:
Navn: Short Transylvanian Hound, Erdelyi Kopo, Short Hungerian Hound
Høyde: 45-55cm
Vekt: 22-25kg
Den lille skiller seg noe ut i pelsfarger ved at den er rød og tan med en brun snute. Små deler med hvitt er akseptabelt.

Stor:
Navn: TallTransylvanian Hound, Erdelyi Kopo, TallHungerian Hound
Høyde: 55-65cm
Vekt: 30-35kg

Hunden har glinsende, kort og grov pels. De har en veldig elegant og reist holdning, noe som gjenspeiler seg til den regale arven. Generelt er pelsen sort og tan. Den har mørke øyne med tan flekker ovenfor. Ørene minner om Beaglens sine ører, brede på midten og avtar til en avrundet v-form.

Den er ekstremt lojal og vennelig. De har et godt gemytt ovenfor både mennesker og andre hunder. De blir veldig knyttet til eieren(e) sine og er beskyttende for familiemedlemmene sine. Den er veldig beskyttende for dens territorie (Eierens hus og hage) og kan virke rasende med de første bjeff og knurr mot fremmede, men den vil umiddelbart akseptere de som eieren inviterer inn.
Hunden er en trofast følgesvenn og trives aller best sammen med eieren sin.

Erdelyi Kopo er en svært intelligent hunderase, lett å trene og løser effektivt problemer.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!