Gotlandsstøver
Sammenlikne med:   

Gotlandsstøver


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Gotlandsstøver:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Gotlandshund
 
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: 18-22kg
Tispe: 16-20kg
HØYDE: Hann: 48-56cm
Tispe: 44-52cm
FARGE(R): Gulbrun
PELSLENGDE: Kort
PELS: Kraftig, grov og tettliggende
PELSSTELL: En del
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Gotlandsstøver
Nordiske hunderaser
[...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nordiske landene: danmark inkludert ...]
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
Svenske hunderaser
[...det finnes flere svenske hunderaser, hvorav de langt fleste er jakthundraser, selv om et par av de også kan kalles gårdshunder. sveriges utvalg av hun...]
 

Gotlandsstøver (anerkjennes kun av NKU) er en mellomstor drivende jakthund av støvertype som stammer fra øya Gotland i Sverige. Den er meget sjelden, men trolig av de eldste støverne i Norden.
Gotlandsstøveren skal være tørr, edel og lett, men allikevel sterk. Den skal være proporsjonalt bygd, og noe rektangulær i formen. Hodet er langstrakt og måtlig bredt med ubetydlig markert nakkeknøl. Svak, men tydelig markert stopp. Klare, mørkebrune øyne og høyt ansatte hengende ører. Halsen er middels lang og kraftig, uten løshud. Sterk og middels lang rygg som ender i et svakt velvet lendeparti. Bystet er dyp (til albuene) og buklinjen stram og ubetydlig opptrukket. Halen skal være ansatt nesten i linje med rygglinjen og bæres rett eller hengende i en svak bue.

Pelsen er krafig, grov og tett tilligende. Noe kortere på hodet, ørene og nedre del av beina. Underull kan forekomme. Fargen skal være gulbrun. Hvite markeringer bør finnes på snuten, undersiden av halsen, i brystet, haletippen og labbene. Hvite «sokker» kan forekomme. Innslag av enkelte sorte hår på ryggen er tillatt.

Hannene blir ca. 48-56 cm i skulderhøyde (ideelt 52 cm) og veier vanligvis omkring 18-22 kg. Tispene blir ca. 44-52 cm i skulderhøyde (ideelt 48 cm) og veier vanligvis omkring 16-20 kg.

Gotlandsstøveren er en utpreget jakthund for hare og rødrev, men den skal være rådyrren. Den har også andre kvaliteter som brukshund. På Gotland har man tradisjonelt jaktet kanin (gotlandskanin), hare og rødrev, men den har den også fungert som vakthund og gårdshund. Den er hurtig og har ypperlig luktesans, og den regnes som en iherdig, arbeidsom og utholdende hund, som også kan bli en god ettersøkshund eller sporhund.

Gotlandsstøveren er kjent for sitt myke og vennlige gemytt og skal være en god og snill familiehund som passer godt for en aktiv familie eller jegere. Den er livlig og oppmerksom, men trenger mye mosjon og godt om plass for å trives.

Pelsen krever jevnlig vedlikehold.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!