Gresk Støver
Sammenlikne med:   

Gresk Støver


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Gresk Støver:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 214
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Hellenic Hound
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 17-20kg
Tispe: 17-20kg
HØYDE: Hann: 47-55cm
Tispe: 45-53cm
FARGE(R): Svart og brun
PELSLENGDE: Kort
PELS: Tettliggende, glatt
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Gresk Støver
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Hellenikos Ichnilatis er av middels størrelse, rasen er en prototype av en jegerhund som bruker sin fine nese og høy gjennomsnittlig hastighet for å spore og fange sitt bytte. Dette er en jakhund som trives best i åpne områder, den vil ikke trives i sentrum i en leilighet.

Rasen er litt lengre enn høyden,kort, glatt hår. Overveiende svart med brune tegninger (det er ingen spesielle begrensninger på den brune tegninger, bortsett fra at fargen skal være rik og misfarging er en svært alvorlig type feil), en liten hvit flekk er tolerert på brystet. Hodet er edelt og houndy men aldri grov heller så tung som en sporhund. Ørene skal ligge flatt og være verken for lang eller for tung. Nesen og neglene er svarte og pigment bør være mørk og sterk. Rasen har en regelmessig saksebitt og øyet-felger skal være stram, viser ingen blinkhinner.

Modig, utgående, intelligent og noen ganger utålmodige, de er lidenskapelige jegere, men de er aldri onde. Vennlig, hengiven og svært leken. Som gårdshund er den lykkelig og nyttig på mange måter, den vil gi stemme i nærvær av fremmede eller fare, og jage nådeløst skadedyr. Ekstremt modig og oppfinnsom, besitter den utholdenhet og utspekulert nødvendig for å møte villsvin. Tradisjonelt, jakter rasen i par eller små grupper på tre eller fire hunder. De er overraskende raske og kraftige for sin størrelse. Mens hovedsak godmodig, er dette en uavhengig rase unge menn er best oppdratt av en erfaren fører. Modenhet kommer sent, vanligvis ved to eller tre år. Hellenikos Ichnilatis har en vakker og høy røst som kan høres på mange mil. Rasen gir stemme på jakten, og er skikket til å reise store avstander på galopp, i stand til å jakte selvstendig dersom den har tid, før den svinger haren mot føreren sin. Denne medfødte evnen betyr at rasen har et sterkt temperament, og de kan være sta hvis eieren deres er  saktmodig eller passiv. De er trege på modning. Røff håndtering gjør dem verre også mangelen på skikkelig disiplin, de må ha nøye veiledning, tålmodighet og forståelse.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!