Istarski Korthåret Støver
Sammenlikne med:   

Istarski Korthåret Støver


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Istarski Korthåret Støver:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 151
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Istrian Rough-Coated Hound, Istarski Ostrodlaki Gonic
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: ca.18 kg
Tispe: ca.15 kg
HØYDE: Hann: 44-56 cm
Tispe: 44-56 cm
FARGE(R): Bunnfarge snøhvit
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Tett, fint, blankt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Istarski Korthåret Støver
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (såkalt los) under jakten. I Norge kaller man gjerne støvere for harehunder, men dette er i beste fall en meget snever beskrivelse av denne gruppen.
Istarski korthåret støver kommer fra Kroatia. Den er vennlig, lydig og meget lojal mot sin eier. Livlig og entusiastisk under jakt.

 

Jakthund på hare, rødrev og rådyr. Spesielt langbente støvere ble også populære til såkalt parforsejakt, eksempelvis foxhound, men støverne kan også med fordel benyttes til jakt på annet vilt. Noen støvere benyttes også som treskjellere, så det er kanskje mer riktig å karakterisere denne gruppen som småvilthunder.

Støverne utmerker seg gjennom sin meget gode luktesans og store vilje til å spore. De er ypperlig brukshunder som har særlig store forutsetninger for å spore opp alt fra skadd vilt og mennesker som har gått seg bort, til ulovlig importerte matvarer og narkotika m.m. Som gruppe er de middels hurtige, men det finnes både hurtige og mindre hurtige raser. På generelt grunnlag kan man imidlertid hevde at støvere flest ikke er hurtige nok til selv å fange et bytte, men de er dyktige drivere.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!