Malinois
Sammenlikne med:   

Malinois


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Malinois:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 015
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Herding
The Herding Group, created in 1983, is the newest AKC classification; its members were formerly members of the Working Group. All breeds share the fabulous ability to control the movement of other animals. A remarkable example is the low-set Corgi, perhaps one foot tall at the shoulders, that can drive a herd of cows many times its size to pasture by leaping and nipping at their heels. The vast majority of Herding dogs, as household pets, never cross paths with a farm animal. Nevertheless, pure instinct prompts many of these dogs to gently herd their owners, especially the children of the family. In general, these intelligent dogs make excellent companions and respond beautifully to training exercises.
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 28-35kg
Tispe: 28-35kg
HØYDE: Hann: 60-66cm
Tispe: 56-62cm
FARGE(R): varmgul m svarte inntegninger
PELSLENGDE: kort
PELS: tett anlagte dekkhår
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: aktiv
 

Treff i DogLex

Malinois
Brukshund
[...en brukshund er et begrep som benyttes om hunder som har fått trening i å utføre en eller flere nyttige oppgaver. pr. definisjon blir da en bruksh...]
Hundens opprinnelse
[...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000-135 000 år siden. det har moderne ...]
Hunderase
[...hunderase og rasehund er begrep man gjerne bruker når en ønsker å beskrive såkalte raserene tamhunder, men informasjonen nede...]
Hva er en hunderase
[...rase er en kategori brukt i den biologiske systematikken. en rase er en lokal eller fremavlet variant av en art. organisasjoner som f.eks. fci og nkk ...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
 

Malinois er en korthåret varmrød belgisk fårehund med sort ansiktsmaske. Den er en populær og svært dugelig brukshund, som i stadig større grad foretrekkes blant offentlige tjenestemenn verden over.

Belgiske fårehunder har en kraftfull og muskuløs, litt langstrakt, men ikke tung kroppsbygning. Hodet bæres høyt og har stående stive spisse triangulære ører. Brystkassen er måtlig bred og dyp, og buken lett opptrukket. Ryggen er rett, bred og kraftig. Halen er middels lang, kraftig ved haleroten og skal verken være bøyd eller krokete. Hannene blir ca. 60-66 cm i skulderhøyde, tispene ca. 56-62 cm. Vekten ligger normalt på ca. 28-35 kg, avhengig av kjønn.

Malinois har kort tett pels med tett anlagte dekkhår. Fargen er varmgul med sorte inntegninger i tuppene av dekkhårene over ryggen og nedover beina, mot noe lysere i buken. Lysere underull. Den skal ha sort maske i ansiktet.

Dette er opprinnelig en fårehund, og den har fortsatt slike egenskaper om den blir trenet for dette, men i dag er den mer for brukshund og regne. Og en duglig brukshund er det også. I de senere årene har rasen blitt stadig mer og mer populær, både blant sivile og offentlige tjenestemenn. Den har utmerket seg som såvel politi- og militærhund, som redningshund og en rekke andre ting. Det utgjør også en god familiehund for folk med erfaring.

Belgiske fårehunder er generelt sett noe engstlige, kjenslige og impulsive, men dette bidrar også i stor grad til å gjøre rasen responsiv til stimuli. Den er våken og oppmerksom, og har gjerne en sterk personlighet. Ofte svært hengiven og tillitsfull overfor sine eiere, men kanskje noe mer skeptisk og reservert overfor fremmede. De er ofte meget energiske og utholdne, og fordrer gjerne en god del mosjon og utfordringer for å trives maksimalt. Belgiske fårehunder skal ikke hard behandling, men de trenger gjerne en tydelig leder.

Malinois er mer selvsikker og har gjerne en ennå sterkere personlighet enn de tre andre variantene. Derfor er den også gjerne oftere å se som tjenestehund.

Trenger regelmessig mosjon og pelsstell, men ikke i samme grad som de 3 andre variantene.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!