Fransk Vorstehhund Ullpelset
Sammenlikne med:   

Fransk Vorstehhund Ullpelset


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Fransk Vorstehhund Ullpelset:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 174
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: Ullpelset fransk vorsteh
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 23-30kg
Tispe: 20-27kg
HØYDE: Hann: 62-66cm
Tispe: 58-63cm
FARGE(R):
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Fransk Vorstehhund Ullpelset
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Frank vorstehhund ullpelset er en av to franske vorstehhunder, den andre vorstehhunden heter Fransk Vorstenhhund Strihåret og har FCI nummer 107. Disse skiller seg imidlertid såvidt mye fra hverandre at de ikke regnes som varieteter, men egne hunderaser.

 

Vorsteher er en fuglehund som primært avles som jakthund på fugl, men den har også kvaliteter for annen type jakt og som brukshund og familiehund.

Den er en god familiehund og regnes som flink med barn og enkel å jobbe med. Den er også en sterk og arbeidsom brukshund, som blant annet er velegnet som trekkhund og kløvhund. Det er også eksempler på at vorstehere har blitt godkjente redningshunder, blant annet for Norske Redningshunder.


En vorsteh er en edel og harmonisk hund med verdig holdning. Den er stødig, rolig og avbalansert. Svakt markert nakkeknøl og moderat stopp. Øynene er middels store og mørk brun farge er ønskelig. Ørene er høyt og bredt ansatte, og de er flate og hengende tett inntil hodet. Forlemmene er rette, parallelle og muskuløse. Baklemmene er også rette og parallelle. Skal være kraftige og muskuløse. og knærne er godt vinklet. Potene skal være runde til ovale, men godt sluttet og med kraftige klør. Hunden skal ha en sterk og muskuløs rygg med et kort, bredt og muskuløst lendeparti. Underlinjen er lett opptrukket med en elegant tørr bue. Halen skal være kraftig ved roten og høyt ansatt. Den smalner av mot spissen og er av middels lengde. Bevegelsene til en vorsteh er rette og parallelle. De er jordvinnende og med godt fraspark.

Skulderhøyden skal iflg. FCI ligge på ca. 62-66 cm hos hannhunder og ca. 58-63 cm hos tisper.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!