Gammel Dansk Hønsehund
Sammenlikne med:   

Gammel Dansk Hønsehund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Gammel Dansk Hønsehund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 281
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-35 kg
Tispe: 26-31 kg
HØYDE: Hann: 54-60 kg
Tispe: 50-56 kg
FARGE(R): Hvit med brune tegninger med nyanser
PELSLENGDE: korthåret
PELS: Tett,glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Gammel Dansk Hønsehund
Danske hunderaser
[...det finnes kun to danske hunderaser som er anerkjent internasjonalt, noe som nok skyldes at danmark fysisk henger sammen med det mellomeuropeiske kont...]
Nordiske hunderaser
[...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nordiske landene: danmark inkludert ...]
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Gammel dansk hønsehund er en stor og kraftig stående fuglehund med opprinnelse fra Danmark, der den er relativt populær og godt kan kalles «Danmarks nasjonalhund», selv om den ikke har oppnådd en slik status i hjemlandet. Den er imidlertid Danmarks eldste, nålevende hunderase.

Les mer om danske hunderaser i DogLex.

Gammel dansk hønsehund er en langstrakt, solid og elegant bygget hund med kort pels. Hodet er relativ kort og bredt, og har et bredt snuteparti som ender i ei leverfarget snute. Ingen utpreget stopp. Overleppene er lett hengende. Lange tilliggende hengende ører med avrunda spisser. Halsen er muskuløs og har noe løshud. Dyp, bred brystkasse og kraftig lend og bakpart. Buklinjen er noe opptrukket. Halen er middels lang og bæres høyt. Kraftig benstamme og runde labber med sterke tråputer.

Pelsen er kort, tett, og glatt tilliggende. Fargen er hvit med brune tegninger, som kan variere fra lys leverbrun til mørk leverbrun.

Hannene blir ca. 54-60 cm i skulderhøyde (helst over 56 cm) og veier vanligvis omkring 30-35 kg. Tispene blir ca. 50-56 cm i skulderhøyde (helst over 52 cm) og veier vanligvis omkring 26-31 kg.


Gammel dansk hønsehund er en stor og kraftig stående fuglehund, som snarere traver enn galopperer. Som jakthund utmerker den seg først og fremst gjennom sin allsidighet. Den er iherdig, utholden og modig, og den jakter i tett kontakt med jegeren og har et utmerket søk. Rasen har også en rekke andre kvaliteter som brukshund, eksempelvis innen hundesport. Hønsehunder er også en snill og ganske populær familiehund, samt en meget sjelden utstillingshund.


Dansk hønsehund regnes som en meget vennlig og snill hunderase, med ypperlige kvaliteter som familiehund, også i familier med barn. Den er sterk og utholdende og kan utmerket godt brukes som kjerrehund eller kløvhund. Den trenger imidlertid mye mosjon og bør ikke være alene i en leilighet mens man er på jobb.


Pelsen trenger normalt vedlikehold, men ørene bør kontrolleres ofte. Trening på asfalt må skje med stor forsiktighet, og tråputene må kontrolleres under og etter slik trening.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!