Irsk rød og hvit Setter
Sammenlikne med:   

Irsk rød og hvit Setter


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Irsk rød og hvit Setter:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 330
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 2: Engelske fuglehunder
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 16-25 kg
Tispe: 16-25 kg
HØYDE: Hann: 62-66 cm
Tispe: 57-61 cm
FARGE(R): Hvit med røde tegninger
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Irsk rød og hvit Setter
Settere
[...settere (entall = setter, av eng. setting, som betyr å stivne eller fryse til) er en betegnelse som brukes om en liten gruppe stående fuglehunder som ...]
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Irsk rød og hvit setter stammer fra Irland og er i likhet med irsk setter en stående fuglehund av settertype.
Irsk rød og hvit setter ligner de andre setterene av type, men den var trolig opprinnelig noe mindre enn de engelske. I dag er de omtrent like i størrelse. Dette er en middels stor, langhåret og harmonisk bygget fuglehund. Den har god reisning og virker edel, og gi inntrykk av evne til stor fart og utholdenhet.

Irsk rød og hvit setter skiller seg fra andre settere gjennom å være hvit med røde tegninger. Pelsen er lang og glatt. Kort og fin på hodet og framsiden av beina, middels lang ellers på kroppen, og lang og fin på baksiden av beina. Undersiden av halen og buken skal ha såkalt fanepels (lang). Foran i brystet er også pelsen noe lengre enn ellers og silkeaktig.

Kroppen er middels lang og brystkassen skal ikke være for bred, men dyp. Kort rygglinje og bred og lett velvet lende. Hodet skal være høyere enn bred og ha tydelig markert stopp. Hannene veier typisk 20-25 kg, mens tispene gjerne er noe lettere.

Skulderhøyden varierer normalt fra ca. 57-66 cm. Hannene skal være ca. 62-66 cm høye, mens tispene skal være ca. 57-61 cm høye. Vekten varierer, men ligger gjerne i området 16-25 kg.

Det sies at irsk rød og hvit setter er en mer utpreget jakthund enn irsk setter. Den egner seg ypperlig til jakt på fugl i åpent terreng. Den skal også være en stabil og vennlig familiehund, og en meget sjelden og spennende utstillingshund.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!