Pudelpointer
Sammenlikne med:   

Pudelpointer


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Pudelpointer:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 216
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: Puddel pointer, puddelpointer
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 20-30kg
Tispe: 20-30kg
HØYDE: Hann: 53-66cm
Tispe: 53-66cm
FARGE(R): Kastanje, brun, svart
PELSLENGDE: Kort
PELS: Hard, stri og tett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Pudelpointer
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

En pudelpointer er en allsidig jakthund fra Tyskland. Det er en stående jakthund som stammer fra en krysning mellom den tyske jakt puddelen (pudel) og engelsk pointer.

Pudelpointer er en mellomstor hund med en høyde mellom 53-66cm. Fargen er vanligvis en variant av beige, selv om noen er svarte, andre er lys brune. Hvite tegninger på bryst og poter er tillatt. Pelsen er hard, stri og tett, men alle slags varianter er mulig.

Hunden er naturlig vennlig, nysgjerrig, iverig etter å behage og med en ekstra iver som gjør det til en glede å arbeide i jakt sammen med den. Den er også en flott familiehund.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!