Maremma
Sammenlikne med:   

Maremma


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Maremma:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 201
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
ANDRE NAVN: Maremma Sheepdog
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 35-45kg
Tispe: 30-40kg
HØYDE: Hann: 65-73cm
Tispe: 60-68cm
FARGE(R): Alle hvitfarger
PELSLENGDE: Lang
PELS: Noe stri
PELSSTELL: Noe
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: En del
 

Treff i DogLex

Maremma
Vokterhunder
[...vokterhunder kalles også buskapshunder og er tradisjonelt store hunder som skal passe på beitende husdyr, eiendommer og løsøre. slike hunder rekrutter...]
 

Maremma er en Italiensk hyrde og vokterhund.  Den trives svært i åpent terreng og beveger seg grasiøst. Den blir brukt fremdeles til å vokte saueflokker mot rovdyr for bønder i bl.a. Italia, USA og Australia.
Maremma er en solid, muskuløs bygget hund. Den har tykk hvit pels, stort hode og svart nese. Maremmaen veier typisk mellom 30 til 50 kilo og er mellom 60 til 75 cm høy, noen hunder vokser enda større. Fargen i pelsen kan ha snev av gult, krem og sitron/brune flekker. Det er ønskelig med et minimum av farger. Solid hvitfarge er mest vanlig, men de med fargenyanser har blitt stadig mer populært.

Noen deler rasen inn i flere underraser, hovedsakelig basert på små forskjeller i psykiske atributter og med undertyper basert på små steder der hundene har opprinnelsessted, f.eks. Maremma, Marsicano, Aquilano, Pescocosanzo, Maiella og Peligno. Allikevel, til tross for diskusjonen om disse underrasene, er hoved karakterestikken for denne rasen gjennom tidene at de er gode vokterhunder for buskapen.

Til tross for den store størrelsen på denne hunden er den en god kompanjong i områder med åpent lende. Århundrer av avl av denne rasen har gjort at den er svært forsiktig med lam men forsvarer fryktløst flokken sin mot trussler. For familien viser den seg som en rolig og intellegent hund og vil forsvare sine kjære mot det den oppfatter som trusler. I utgangspunktet anbefales denne rasen ikke for bystrøk da den trives aller best i åpent terreng.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!