Maremma
Sammenlikne med:   

Maremma


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Maremma:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 201
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
ANDRE NAVN: Maremma Sheepdog
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 35-45kg
Tispe: 30-40kg
HØYDE: Hann: 65-73cm
Tispe: 60-68cm
FARGE(R): Alle hvitfarger
PELSLENGDE: Lang
PELS: Noe stri
PELSSTELL: Noe
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: En del
 

Treff i DogLex

Maremma
Vokterhunder
[...vokterhunder kalles også buskapshunder og er tradisjonelt store hunder som skal passe på beitende husdyr, eiendommer og løsøre. slike hunder rekrutter...]
 

Rasen er kjent i Italia som Cane Da Pastore Maremmano-Abruzzese. et navn opprinnelig fra Maremma-området i Tuscana og regionen Abruzzo (Regionen heter nå Abruzzo og Molise). Rasen ble avlet frem som vakthund for buskap i Transhumance, som området het for århundrer siden. Beskrivelser av hunderaser som likner på Maremma er oppført i eldgammel Romersk litteratur og avbildet i tegninger fra 1500-tallet. Mens det Italienske Transhumance opphørte i 1860 fortsatte Maremma-rasen å bre seg utover Italia, spesielt hvor buskapen beitet i store åpne gresskledde landskaper.

Engelsktalende oppdrettere og klubber omtaler rasen som Maremma Sheepsdogs, mens Italienske oppdrettere og klubber foretrekker å bruke Abruzzese Sheepdogs eller Pastore Abruzzese. Ironisk nok er det færre av denne hunden i Maramma delen av Tuscana, der det er stadig færre bønder, mens den er ganske vanlig i Abruzzo-området.

I dag er Maremmaen i utstrakt bruk som vokterhund for buskapen i Italia, Australia og USA.