Vorstehhund Korthåret
Sammenlikne med:   

Vorstehhund Korthåret


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Vorstehhund Korthåret:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 119
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: German shorthaired pointer, deutscher kurzhaariger
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: ca.30 kg
Tispe: ca.30 kg
HØYDE: Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Stri, grov
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Vorstehhund Korthåret
Hundekjøring
[...hundekjøring er en hundesport der en ekvipasje skal trekke og styre en slede eller pulk (vintersport), ei vogn eller en sparkesykkel (sommersport) ove...]
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Vorstehhund korthåret eller korthåret vorsteh er en av fire tyske vorstehhunder. Disse skiller seg imidlertid så mye fra hverandre at de ikke regnes som varieteter, men egne hunderaser.

Vorstehren er kjent som en allsidig arbeidshund, de kan klare det meste. De jakter, tar stand, er sporhunder, brukes som trekkhund og kløvhund
De ble avlet frem på 1800-tallet i Tyskland, der de hovedsaklig ble avlet fram for jakt men allsidigheten til denne rasen viser at man la mye arbeid i avlen. De ble ikke avlet for utseende, men ble likevel ganske pene. Fargene variere like mye som talentene, men det man kan legge merke til er at snuten matcher pelsen. Leverfargede hunder har brune snuter og svarte hunder har svarte snuter.
Vorstehrens engelske navn "pointer" kommer fra måten de står på når de får øye på et bytte. Hodet ned, øynene festet, forlabben løftet og halen opp. I denne stillingen ligner den en pil og dette er den blitt avlet frem for å gjøre instinktivt.
Den er også blitt avlet frem for vannapport og har en kort vannavstøtende pels som hjelper den å holde jevn kroppstemperatur. Den har også svømmehund mellom tærne for å bevege seg i vann og for ikke å synke så dypt i snøen. Kraftige klør gjør at den takler alle typer terreng. Vorstehhunden fikser både land, vann og luft. De er nok blant de mest hyperaktive rasene. De er fantastiske atleter og de kan løpe, løpe og løpe. De er også bygget for å hoppe, de er slanke og belaster ikke leddene. Kraften kommer fra de sterke bakbeina som gjør at de kan hoppe både oppover og fremover.
Det er en myte at hyperaktive hunder er vanskelige å trene. De ønsker å bli stimulert og de vil jobbe med mennesker. De trenger en hel del mosjon for å trives. De er flotte selskapsdyr, men må overvåkes sammen med små barn fordi de er så energiske at de kan dytte og velte små barn.
Denne robuste rasen lever ofte lenge og har et frisk liv. De er lettstelte fordi pelsen er vann-og skittavstøtende, men de røyter en del og de korte hårene kan være vanskelige å fjerne fra klær og møbler.
Gi dem masse trenging og stimulans så stortrives de og de er flotte familiehunder med større barn.
De er ikke bare vakre, men de er selvstendige og samtidig enkel å trene.
Korthåret vorsteher er en fuglehund som primært avles som jakthund på fugl, men den har også kvaliteter for annen type jakt og som brukshund og familiehund.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!