Vorstehhund Strihåret
Sammenlikne med:   

Vorstehhund Strihåret


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Vorstehhund Strihåret:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 098
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: German wirehaired pointer,Deutscher Drahthaar
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: ca.30 kg
Tispe: ca.30kg
HØYDE: Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm
FARGE(R): Sort,brun,grå med hvite kombinasjoner
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Stri,grov
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Vorstehhund Strihåret
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Vorstehhund strihåret eller strihåret vorsteh er en av fire tyske vorstehhunder.

Den strihårete vorstehren er en jakthund og den ser også sånn ut. Den er energisk, lojal og kjærlig. Meget viljesterk men også stabil og fornuftig.
Den ble utviklet og avlet frem i Tyskland på 1800-tallet og resultatet har blitt en super jakthund som utmerket seg i stand og apport. Den har en stri, vannavstøtende pels som beskytter hunden når den jakter. Den har også en kraftig kjeve med saksebitt som er perfekt for å hente vilt.
Jaktinstinktet deres slår tidlig ut, så ved syv ukers alderen begynner de å vise stand instinktet. De liksom "fryser" (står stille) på stedet. En uke etter begynner de å spore og følge spor. Ved ni ukers alderen værer de i luften. De "fryser" med nesen i luften.
Et av rasens mest sjarmerende trekk, er ansiktet. De har fått kjælenavnet "den stygge hunden" men de er ikke stygge. De ser bare litt rufsete og rampete ut med hårene som stikker ut til alle kanter i ansiktet.
De er intelligente og enkle å trene, men de lar seg ikke kue. De har en sterk personlighet og er viljesterke. Er man konsekvent, vil de alltid prøve å glede eieren.
Sosialiserer man denne hunden ved tidlig alder, blir den en flott familiehund.
Vorstehhunden er nok ikke i utgangspunktet en typisk leilighetshund, men får den nok trim som sykkelturer eller joggeturer ute i marka, kan den egentlig bo hvor som helst.
Hvis du liker å ligge på sofaen og se tv på kveldene og i helgene, så ikke skaff deg vorsteh. Liker du å være ute på jakt eller finne på ting innen hundesport, så kan den strihårete vorstehren være en super kamerat. Den liker å bære kløv og den er også velegnet som trekkhund. Med andre ord er det en allsig hund.
Den røyter, så litt børsting må til. Ellers er dette en frisk hunderase som har en høy levealder.
 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!