Clumber Spaniel
Sammenlikne med:   

Clumber Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Clumber Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 109
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 2: Spaniels
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 34 kg
Tispe: 29,5 kg
HØYDE: Hann: 42-45 cm
Tispe: -
FARGE(R): Hvit, sitronfarge
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Rikelig, tett, glatt med faner
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Clumber Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Clumberen er den tyngste av spanielrasene og skiller seg noe fra de andre spanielrasene både i utseende og temperament. I bunnen finnes den typiske spanielen – glad, positiv, lettlært, og kontaktsøkende. Dette er egenskaper disse støtende og apporterende hundene har hatt behov for i de krevende arbeidsoppgavene de en gang ble avlet for. Clumber spanielen har sin opprinnelse fra franske jakthundraser av en bassettlignende type som har blitt blandet sammen med engelske spaniels.

Til forskjell fra de øvrige spanielrasene har clumberen i stor grad beholdt sin opprinnelige type. Rasen har alltid vært, og er fortsatt, verdsatt for sin langsomme og nøyaktige jakt som støtende og apporterende fuglehund.

Den er den kraftigste spanielen og kan veie opp til 40 kg. Den er nesten ti ganger så stor som den minste spanielrasen. Folk som ikke vet bedre, kan nok tro at clumberen en en velfødd cocker spaniel.
En fransk adelsmann skal ha smuglet jakthundene sine til England for å redde dem under den franske revolusjonen. De havnet hos hertugen av Newcastle som oppkalte rasen etter godset sitt, Clumber park.
Den følger spor som en jakthund, men jager som en spaniel. Den har tykk pels som er 90% hvit, når valper fødes er de helt hvite, så etterhvert får de nydelige rødgule flekker ved tre måneders alderen. De har løs hud rundt øynene og kjeven så de ser nesten "fyllesyke" ut. Pelsen er vakker og myk, men den trenger en del pelsstell.
Den kan trives i leilighet bare den får nok mosjon. Også er den et matvrak så pass på mat som ligger på benken eller på bordet, får den sjansen spiser de det de kommer over. De kan bli supre familiehunder, men selv med tidlig og konsekvent trening kan de være utspekulerte, men de er også smarte, kjælne og lojale. De sikler og snorker, men samtidig er de noen skikkelige søtnoser.

 

 

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!