Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Sammenlikne med:   

Nova Scotia Duck Tolling Retriever


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Nova Scotia Duck Tolling Retriever:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 312
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 1: Retrivere
ANDRE NAVN: Tolling Retriever, Yarmouth Toller, Little Red Duck Dog
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 20-23 kg
Tispe: 17-20 kg
HØYDE: Hann: 48-51 cm
Tispe: 45-48 cm
FARGE(R): Rødbrun
PELSLENGDE: Lang, kort
PELS: Tett, vannavstøtende
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
 

Nova Scotia duck tolling retriever, populært kalt toller, er en apporterende jakthund fra Canada.

Nova Scotia Duck-Tolling Retriever er en svært intelligent og lærenem hund.
Den har masse energi så den trenger relativt mye trim, gjerne kombinert med mental stimulanse. Dette er en beslutsom og våken hund som trenger sosialtrening fra ung alderhund og en eier som er bestemt og rolig og ikke for hard, for dette er en myk hund.
Denne rasen nyter å være sammen med familien og går godt overens med barn, men kan bli noe ivrig og vilter ovenfor de aller minste. Kan også være reservert ovenfor fremmede og vil nok varsle når det kommer ukjente på besøk, men den er ikke noe utpreket vakthund for det.
Dyktig og sterk svømmer som har en naturlig lyst til å apportere, både til land og til vann. Det er dette den er avlet for, å lokke ender og gjess inn på skuddhold for så å apportere.
Tolleren er også en allsidig brukshund som gjør det godt i alle typer sportsgrener som spor, agility osv. Dette er en hund som blir lykkelig av å jobbe og utføre oppgaver sammen med eieren sin.
Av utseende er den vakker, men kan se litt bedrøvelig ut, men bare vent til den får en oppgave så ser man iveren i hele dens kroppen.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!