Wetterhoun
Sammenlikne med:   

Wetterhoun


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Wetterhoun:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 221
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
ANDRE NAVN: Hollandsk vannspaniel
 
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: 15-20 kg
Tispe: -
HØYDE: Hann: 59 cm
Tispe: 55 cm
FARGE(R): sort, brun, tillat med hvite tegninger
PELSLENGDE: Middels
PELS: Tykk, krøllet, ullent
PELSSTELL: Middels
ALLERGI: ikke allergivennlig
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Wetterhoun
Vannhunder
[...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også regnes som støtende fuglehunde...]
 

Denne rasen kommer fra Nederland. Denne hunden bryr seg ikke om været. Hode og ben har glatt pels, men resten av kroppen er dekket av tette, tykke krøller som vand og vind ikke trenger igjennom. Robust hund, ideell for gamle dagers oterjakt.

Wtterhoun har en tendens til aggressivitet, og trenger trening og fast behandling. God vakthund!

Lynne og væremåte

Wetterhoun hunden er fysisk meget krevende i seg selv og kan være følsom. Dette er en intelligent, noe uavhengige hund, ofte med en tanke på sin egen, som er modige, pålitelig og svært årvåken. Wetterhoun liker vann og å svømme.
For sitt eget folk Wetterhoun er en godmodig og vennlig hund - og dette inkluderer barn, forutsatt at de behandler ham riktig. For ukjente besøkende historien er helt annerledes. I dette tilfellet vil det ta opptil en forsiktig se og vil beskytte hjem fra inntrengere. Familie venner på den andre siden vil få en hjertelig velkomst. Andre hunder og dyr vil bli tillatt uten murring.

 

Trening
Rasen trenger mye mosjon. Den ideelle situasjonen for denne hunden er å ha et stort stykke land, hvor den kan løpe rundt fritt og den vil være beskyttende og kvitte seg med skadedyr. De ser ikke tendens til å flykte fordi det ikke er noen sentral instinkt i rasen.

Pelsstell
Pelsen bør kammes regelmessig og sjekk også om ørene er rene. Rasen leve lykkelig i en utendørs kennel så lenge den får jevnlig kontakt med eieren og får sin daglig dose med mosjon.

Idealistisk eier
Dette er ikke en hund for nybegynnere. Rasen er veldig intelligent og lærer fort, men de er uavhengige nok til å nekte å ta imot dine kommandoer. En konsekvent men vennlig oppdragelse/dressur er å anbefale. Avhengig av den enkelte hunden, korrigerende tiltak kan være aktuelle.

Annet
En Wetterhoun vil pines av å måtte bo i en leilighet eller i et stresset miljø, siden de ikke er tilpasset et slikt liv. De trives best ute i det fri.

Rasestandard/beskrivelse

Hode: Tørt, størrelsen i proporsjon til kroppen, kraftig og mektig.

Skalle: Lett hvelvet, gir inntrykk av å være bredere enn langt. Går jevnt over i kinnene. Skalle og snuteparti like lange.

Stopp: Svakt markert, skallen går svakt over i ansiktet.

Nesebrusk: Sort hos hunder med sort bunnfarge, brun hos brunfargete. Velutviklet. Godt åpne og velutviklede nesebor.

Snuteparti: Kraftig, avtar gradvis mot snuespissen. Ikke snipete, men stumpt. Neseryggen bred og rett, verken konkav eller konveks sett fra siden.

Lepper: Stramme, ikke hengende.

Kjever/tenner: Kraftige tenner. Saksebitt.

Kinn: Moderat utviklet muskulatur.

Øyne: Middels store, ovale med stramme øyelokksrender, viser ikke blinkhinnen. Lett skråstilte og gir et noe barskt uttrykk. Verken utstående eller innsunkne. Mørk brun farge hos sorte hunder, brune hos brunfargete. Gule øyne ikke ønskelig.

Ører: Lavt ansatt. Ørebrusken så lite utviklet at øret henger flatt langs hodet uten fold. Ikke ønskelig med stiv ørebrusk som gjør at øret ikke henger tett inntil hodet. Moderat lange formet som en murerskje. Ørepelsen rasetypisk: Krøllet, ganske langt ved ansatsen, minkende i lengden der den nederste 1/3 er dekket med kort pels.

Hals: Kort, kraftig, rund. Går jevnt over i overlinjen da hodet vanligvis bæres lavt. Lett nakkebue. Ikke løs halshud.

Forlemmer:

Skulder: Skulderbladet godt tilliggende, skråstilt, velvinklet.

Underarm: Kraftig og rett.

Mellomhånd: Rett, ikke skråstilt.

Poter: Runde, velutviklete og godt hvelvete tær, tykke tredeputer.

Kropp: Meget kraftig.

Rygg: Kort og rett.

Lend: Kraftig.

Kryss: Lett fallende.

Bryst: Bredt, bredere enn dypt slik at forbene er ganske vidstilte. Rundt. Rekker til albuene. Godt hvelvete ribben, lange bakre ribben.

Underlinje/buk: Moderat opptrukket.

Hale: Lang, bæres ringlet over eller på siden av krysset.

Baklemmer:

Helhetsinntrykk: Kraftige, moderat vinklet.

Underlår: Ikke for langt.

Haser: Lavt ansatte.

Mellomfot: Korte.

Poter: Sunde med velutviklete tredeputer.

Pels:

Hårlag: Bortsett fra hode og bena er kroppen dekket med tette krøller av stive, kraftige tufser av pels. Sparsomme krøller eller krøller av tynne hår gir et ullent inntrykk som er en grov feil. Pelsen har ganske grov struktur og virker oljete.

Farge: Ensfarget sort; ensfarget brun; sort med hvite tegninger; brun med hvite tegninger. Ticks eller roan i det hvite tillatt.

Størrelse og vekt:

Mankehøyde: Hannhunder: Ideal 59 cm

Tisper: Ideal 55 cm

Vekt:
Hannhunder:

Tisper:

Feil: Ethvert avvik fra foregående punkter skal betraktes som feil.

Hvor alvorlig feilen er, skal graderes etter hvor stort avviket er

i relasjon til rasebeskrivelsen.

Diskvalifiserende feil:

Hunder som viser tegn på aggressivitet og/eller har fysiske

defekter som påvirker hundens sunnhet skal diskvalifiseres.

OBS

Hannhunder skal ha to normalt utviklede testikler på normal plass.

Rasebeskrivelsen er oversatt fra gjeldende FCI-standard.


Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!