Bichon Frisé
Sammenlikne med:   

Bichon Frisé


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Bichon Frisé:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 215
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 1: Bichons og beslektede hunderaser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Non-Sporting
Non-sporting dogs are a diverse group. Here are sturdy animals with as different personalities and appearances as the Chow Chow, Dalmatian, French Bulldog, and Keeshond. Talk about differences in size, coat, and visage! Some, like the Schipperke and Tibetan Spaniel are uncommon sights in the average neighborhood. Others, however, like the Poodle and Lhasa Apso, have quite a large following. The breeds in the Non-Sporting Group are a varied collection in terms of size, coat, personality and overall appearance.
ANDRE NAVN: Bichon Frise
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 5-7 kg
Tispe: 5-7 kg
HØYDE: Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm
FARGE(R): Hvit
PELSLENGDE: Krøllete
PELS: Myk og tett
PELSSTELL: Svært mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Bichon Frisé
Pelsdyrallergi
[...pelsdyrallergi kalles også hundeallergi og katteallergi m.m. og er en atopisk allergiform. pelsdyrallergi er en allergisk reaksjon som oppstår når men...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
 

Bichon frisè er en gammel hunderase med små proporsjoner som trolig opprinnelig stammer fra landene rundt de nordvestre delene av Middelhavet. Alt på 1500-tallet var den poulær blant adelen, og den var et hyppig innslag ved hoffene sør i Europa. Da som nå hadde den løveklipp.

De er blitt brukt som sirkushunder fordi de elsker å vise seg frem og lærer triks raskt.

Fantastiske familiehunder som er flinke med barn.

Bichon frisé er en liten hund med en langstrakt kropp og en karakteristisk krøllet hvit pels. Hodet står i forhold til kroppen og bæres høyt på en relativt lang hals. Ørene er hengende og dekket av et langt småkrøllet hårlag. Den har muskuløse lemmer og små runde labber. Halen bæres høyt i en bøy, men skal ikke være ringlet over ryggen.

Pelsen er silkeaktig hvit, tett og krøllet. Den skal henge løst og må ikke være bølget eller rett. Lengden på pelsen er normalt 7–10 cm, men den er voksende og må kontrolleres gjennom trimming og klipp. Mest vanlig er såkalt løveklipp.

I størrelse blir denne hunden normalt ca. 25–30 cm i skulderhøyde, mens vekten ligger på ca. 5–7 kg.


Bichon frisé er først og fremst en hendig, god og snill familiehund, dernest en populær utstillingshund og brukshund. Den regnes som lettlært og ivrig.


Det sies av bichon frisé er en liten hund med stor personlighet. Den er meget vital, livlig og glad, og den har gjerne en god porsjon egenvilje. Den hendige størrelsen gjør den egnet for nærmest alle som ønsker seg en god kamerat og turvenn, så man kan slå fast at den er en ypperlig familiehund for mange formål.


Pelsen gjør denne hunden meget godt egnet for nordlige strøk, selv om den krever en viss kontinuitet i vedlikeholdet. Den bør børstes daglig og bades minst en gang i måneden. Pelsen røyter ikke og må klippes regelmessig, og minst hver tredje måned. Også øynene og ørene må kontrolleres jevnlig og eventuelt renses/vaskes ved behov. Den er gjerne glad i lange turer og jevnlig mosjon utedørs.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!