Bichon Havanais
Sammenlikne med:   

Bichon Havanais


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Bichon Havanais:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 250
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 1: Bichons og beslektede hunderaser
ANDRE NAVN: Havaneser
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 4-6 kg
Tispe: 4-6 kg
HØYDE: Hann: 23-27 cm
Tispe: 23-27 cm
FARGE(R): Mange varianter, sjelden helt hvit
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Fyldig og bløt
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Bichon Havanais
 

Bichon Havanias er en liten selskapshund som kommer fra Cuba.

 

Den lille hunden med det store hjertet. Det den mangler i størrelse, har den i personlighet. Den er glad i luksus og det er ikke rart, for i århundrer har den prydet sosietetens fang.
Den er avlet opp som selskapshund og det er en livlig og kjærlig hund som elsker mennesker.
Rasen er gammel, den kan spores tilbake til middelhavet så langt tilbake som år null. Disse sjarmerede dyrene tilhører bichon-familien og seilte ombord på spanske handelsskip til Cuba på 1500-tallet. De er Cubas nasjonalhund og landets eneste innfødte rase, derav navne
De anses som sjeldne men blir stadig mer populære. Den godlynte og vennlige rasen fins i mange farger, og deres mest unike trekk er den vakre og silkemyke pelsen. Noen foretrekker å holde hundens pels kort, hvilket medfører besøk hos hundefrisøren. Lang eller kort pels hopper havanaisen inn i hjertet ditt med sine karakteristiske steg. Spensten i steget kommer av at forbeina er kortere enn bakbeina. Det er en del av sjarmen, liksom halen som buer seg over ryggen.
De er perfekte by- og leilighetshunder, de kan tilpasse seg mange miljøer men de må få sin daglige mosjon. Vil du gå skogsturer så husk at skitt lett fester seg i pelsen som må gres ut når dere kommer hjem. Du bør være godvenn med børsten og bruke den flere ganger i uken. Vil du ikke børste hunden din, er ikke dette rett rase for deg. De er ganske enkle å trene så lenge de får mye ros. Det ekstra fine med disse er at de kan bli renslige og det er stort for miniaturhunder, man slipper da overraskelser innendørs. Dessuten bjeffer og biter de ikke slik andre små hunder kan gjøre. De glir godt inn i familielivet men små barn bør nok passes på med tanke på størrelsen og skjørheten til denne hunden. Denne lille hunden fra Havana glir rett inn i hjertet på folk, med sine vakre øyne og sitt flotte vesen.

 

 

 

Bichon Havanais er en livlig liten hund som elsker å være midpunktet i familien. Havanaisen er en snill og rolig hund som søker kontakt når han ønsker kos og klem som er noe den aldri blir lei av. Om du en dag ikke finner din Havanaise hund i huset kan du bare snu deg så står den mest sannsynlig bak ryggen din. Havanais hunden følger etter de han er glad i. Bichon Havanaisen er en nysgjerrig liten hund som vil få med seg alt som skjer både inne og utenfor huset. Den elsker å ha muligheten til å se ut vinduet.

Havanisen liker godt å gå tur, men har ikke et stort behov for aktivitet.

Havanisen elsker å få lov til å bli med på det familien skal, nesten uansett hva dette er.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!