Chinese Crested
Sammenlikne med:   

Chinese Crested


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Chinese Crested:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 288
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 4: Små hårløse hunderaser
ANDRE NAVN: Kinesisk nakenhund, Powderpuff
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 5 1/2 kg
Tispe: 5 1/2 kg
HØYDE: Hann: 28-33 cm
Tispe: 23-30 cm
FARGE(R): Alle farger
PELSLENGDE: Hårløs eller langt
PELS: Hårløs med pelstufser eller langt mykt, lett og luftig
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Noe
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Chinese Crested
Hunderase
[...hunderase og rasehund er begrep man gjerne bruker når en ønsker å beskrive såkalte raserene tamhunder, men informasjonen nede...]
Hva er en hunderase
[...rase er en kategori brukt i den biologiske systematikken. en rase er en lokal eller fremavlet variant av en art. organisasjoner som f.eks. fci og nkk ...]
Nakenhunder
[...nakenhunder er hunder som ikke har pels, eller eventuelt svært lite behåring på kroppen. årsaken til dette finner man enten i et dominant eller et rec...]
Små hårløse hunderaser
[...små hårløse hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 4 i fcis gruppe av selskapshunder. dette er små hunder som delvis mangler beh...]
 

Chinese crested, eller kinesisk nakenhund som mange kaller den, er en miniatyrhund som man mener har oppstått i Kina, men som har en rasestandard som stammer fra Storbritannia. Den finnes i to varianter, kalt hårløs og powderpuff, som har samme rasestandard.

Sosial, kosete, atletisk, livlig, klovnete er ord som ofte går igjen når noen skal bekrive Kineserens personlighet

Alle legger merke til den kinesiske nakenhunden, du kan ikke gå tur med hunden uten at noen spør "hva er det der?"
Visste du at "crest" refererer til håret på toppen av hodet deres og at i motsetning til de fleste hunder har de svettekjertler og peser ikke for å regulere temperaturen. Eller at de har vunnet flere stygg-hund konkurranse enn noen raser.

Noen tror at rasen er i slekt med meksikanske nakenhund og chihuahua og hadde sin opprinnelse hos aztekerne. Andre mener at kinesiske kjøpmenn oppdaget rasen på Afrika kysten og fraktet dem rundt omkring i verden. Hunden ble kjent for å jobbe som rottefanger på skipene, den jaget rottene under tidene med pest. Det fine med den hårløse varianten var at det var få gjemmesteder for loppene.

Alle kinesiske nakenhunder har et recessivt gen for lang, glatt pels. Så i samme kull kan man finne valper med pels de kalles power puff, de ligner litt på en tynnere og høyere malteser. Genene for hår og tenner er forbundet så jo mere hår, desto bedre tenner.

Det er en liten slank hund som kan ha alle farger og mønstre. Rasen har en spiss snute og det mest merkbare er det lange håret på hodet. De har også leggvarmere så dette er en hund som passer i et band fra 80-tallet. Den lange halen er bare delvis dekket av pels.

Som andre toyhunder er de en trofast venn som liker oppmerksomhet, rasen elsker mye kos. De kan være vanskelige å trene, de er litt staere enn en del andre hunder. Rasen passer stort sett i alle typer familier, de krever lite aktivitet så de passer godt til eldre. De bjeffer ikke så mye så man kan ha dem i en leilighet. En god familiehund som vil ha oppmerksomhet fra alle.
Hvis du har barn som vil kose med hunden og leke med den så er dette en bra hund for dere.

En ting man må huske på er at den blottstilte huden gjør dem ømfintlige for elementene. De må ha solkrem, for de blir lett solbrente og en genser for å holde dem varme på kalde dager.
Power puff varianten må gres så ikke pelsen floker seg. Den hårløse slipper du å børste mye, men tro det eller ei så får disse hudormer som må fjernes.
Denne rasen kan godt bo i byen, den vil like å sove i sengen, sitte på sofaen og være veskehund og får den lov vil den kose hele dagen.

Chinese crested regnes som en atletisk, snill, våken og intelligent hund som har en stor grad av personlighet og passer godt inn i de fleste familieforhold. Den sies å være utpreget sosial og meget lojal, og den skal normalt gå godt sammen med andre kjæledyr. Den kan være noe reservert ovenfor fremmede, men ikke utpreget og aldri fiendtlig. Hårløsvarianten trenger imidlertid noen hensyn når den ferdes ute i naturen, siden den på grunn av sin manglende behåring har lettere for å få rifter og skader i huden.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!