Griffon Bruxellois
Sammenlikne med:   

Griffon Bruxellois


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Griffon Bruxellois:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 080
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 3: Små belgiske hunderaser
ANDRE NAVN: Brussels griffon
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 3,5-6kg
Tispe: 3,5-6kg
HØYDE: Hann: 27-28cm
Tispe: 27-28cm
FARGE(R): Rød
PELSLENGDE: Kort
PELS: Strihåret med skjegg
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Griffon Bruxellois
 

De små belgiske miniatyrhundene er intelligente, årvåkne, stolte, robuste og kvadratiske. De er kompakte, samtidig elegante i bevegelser og kroppsbygning. De tiltrekker seg oppmerksomhet gjennom et nærmest menneskelig ansiktsuttrykk. I temperament er de livlige og terrieraktige, svært hengivne til sin eier og kan være vaktsomme. Forskjellen mellom Bruxellois og Belge er fargen.

De er kanskje små, men ikke la deg lure for de har en stor personlighet.
I 1800-tallets Brussel hadde de en mindre glamorøs jobb. de ble brukt som rottefangere i stallene, men innen 1800-tallets utgang hadde den belgiske adelen lagt merke til dem.
Man kjenner igjen denne rasen på det skjeggete fjeset, den inntrykte snuten, fargen på pelsen og den kompakte firekantet kroppen. De er små men de er ikke skjøre, de er robuste og oppvakte hunder. Den strihårede pelsen må nappes.
Treningen kan kreve litt ekstra, man må begynne tidlig med tissematte og burtrening. De er sosiale og selskaplige og passer i familier, man må bare være litt observant når det gjelder små barn fordi de kan være uforsiktige. Ellers trives denne sjarmøren seg både i leilighet og hus, bare den får regelmessig mosjon.


De små belgiske miniatyrhundene er intelligente, årvåkne, stolte, robuste og kvadratiske. De er kompakte, samtidig elegante i bevegelser og kroppsbygning. De tiltrekker seg oppmerksomhet gjennom et nærmest menneskelig ansiktsuttrykk. I temperament er de livlige og terrieraktige, svært hengivne til sin eier og kan være vaktsomme. To av rasene (bruxellois og belge) er strihårede med skjegg, mens petit brabançon er glatthåret. Bruxellois er alltid rød, belge er sort, black&tan eller jevnt melert sort og rødt, mens petit brabançon kan ha alle de nevnte farger.

De strihårede variantene har stri terrierpels som må trimmes (nappes) omlag to ganger i året. Såfremt de trimmes, røyter de ikke, og trimmingen kan lett foretas av eier med litt tålmodighet. De glatthårede har minimale krav til pelspleie, men røyter til gjengjeld på vanlig måte. Som med alle miniatyrhunder er det viktig at klørne klippes jevnlig. Griffonen tar den mosjon den blir tilbudt, den er svært tilpasningsdyktig og er mest av alt glad for å være mest mulig sammen med sin eier og familie. En griffon som blir overlatt for mye til seg selv blir ulykkelig. I grupper på flere griffoner er det svært sjelden å se aggresjon, de er svært sosiale med sine rasefrender. Det er ikke uvanlig at griffoneiere har mer enn én, det har blitt sagt at griffoner er som potetgull; man kan ikke bare ta en, man tar gjerne hele posen...

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!