Pekingeser
Sammenlikne med:   

Pekingeser


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Pekingeser:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 207
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 8: Små østasiatiske hunderaser
ANDRE NAVN: Lion Dog, Chinese Spaniel
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: Maks.5,5 kg
Tispe: Maks.5,5 kg
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Myk
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Pekingeser
Ekstremavl
[...ekstremavl er avl på ekstreme egenskaper, i den hensikt å forsterke bestemte fysiologiske eller psykologiske uttrykk (effekter) hos bestemte individer...]
Små tibetanske hunderaser
[...små tibetanske hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 5 i fcis gruppe av selskapshunder. dette er små hunder som trolig har en o...]
 

Pekingeser er en gamel kinesisk rase som levde i keiserlige omgivelser.Fortsatt har den noe nobelt over seg og utstråler en verdighet og selvstendighet som er unik for rasen.
Den er langt fra en hund som bare egner seg for eldre damer.

I følge en myte forelsket en løve seg i en ape, det resulterte i en pekingeser.
Det ser ut som den feier gulvet når den går. De er tøffe, selvstendige og modige. De er uredde, så de lar seg ikke skremme så lett. De trives best når de får sitte i et fang og bli klappet. De kalles ofte for "en stor hund i en liten kropp"
Før i tiden brukte kinesiske keisere den som vakthund. Som andre små hunder fungerte pekingesere som varmekilder. Keiserne bar dem i ermene sine. Dette er en av verdens eldste raser. Før måtte vanlige mennesker bukke for pekingesere. Bare kongelige fikk eie dem og hvis noen prøvde å skade en ble han henrettet.
Pekingeseren er en av rasene som overlevde forliset av Titanic.
Dette er fortsatt en verdig rase og en lojal følgesvenn.
De har et stort flatt hode og de lider av brachefylaci-flatfjes.
Pelsen har to lag og med all denne pelsen er det vanskelig å se hva som er foran og bak på dem. De har veldig små bein, så de liker ikke å løpe i skogen. De sover gjerne hele dagen.
De må bades regelmessig, børstes daglig og øynene må rengjøres. Denne rasen har tett pels. En uke uten børsting gjør pelsen flokete.
Det er vanskelig å dressere dem, forvent lite når du kaller på dem fordi de kommer som regel ikke. De passer i familier men ikke med små barn, de vil helst selv være barnet i huset, være i sentrum.
De trives i et lite hjem og trenger ingen stor hage.
De er flotte kjæledyr for sedate og voksne personer. De trives best i eierens fang, det er det de er blitt avlet opp til.

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!