Dogo Canario
Sammenlikne med:   

Dogo Canario


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Dogo Canario:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 346
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 50kg +
Tispe: 40kg +
HØYDE: Hann: 60-65
Tispe: 56-61
FARGE(R): Brindlet og fawn. Se beskrivelsen
PELSLENGDE: Kort
PELS: grov og flatliggende
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Dogo Canario
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

En molosserhund som stammer fra øyene Tenerife og Gran Canaria, på Kanariøyene. den er en doggetype, middelstore med brindlet eller fawn pelsfarge, og hvite tegninger. Kroppsbygningen var meget lik molosserhundenes, med betydelig adræthet, styrke og temperament. Robuste, og med en aktiv og trofast karakter.

Gjennom det 16. og 17. århundre øket de betraktelig i antall, og det finnes tallrike henvisninger til dem i historiske tekster etter den spanske erobring og i sær i ”Cedularios Cabildo(myndighetenes registre), hvor man forklarer den rolle de hadde som vakthunder og beskyttere av kveget, så vel som den betydning de hadde for slakterne ved håndteringen av kveget.

(I senere tider døde rasen ut, for siden å bli rekonstruert, av blant andre Irema Curto Kennels, rundt 1970, Styret anm.)