Alopekis
Sammenlikne med:   

Alopekis


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Alopekis:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 3-7
Tispe: 3-7
HØYDE: Hann: 20-30
Tispe: 20-30
FARGE(R): flere kombinasjoner
PELSLENGDE: maks 5cm
PELS: hard og glatt med underull
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Alopekis
 

Alopekis er en rase av arbeidshunder. Den er ikke anerkjent av NKK, FCI eller ACK. Rasen er lett å håndtere og passer i en liten leilighet, en gård både i urbane og landlige strøk.
Alopekis beveger seg reveaktig. Rasen kommer i et stort antall farger og kombinasjoner av farger, sånn som svart og grå/hvit. Rasen er forholdsvis liten; den grenser mellom toy og liten.

Pelsen er av god kvalitet og er enkel å stelle. Det er to typer pels: korthåret og strihåret. Den ytre pelsen er hard og glatt og underullen er myk og tett. Pelsen er middels lang, maksimalt 5 cm, og den ligger tett på hunden. Noen ganger er den lett krøllet, men den skal alltid kjennes silkeaktig.

Alopekis trenger å leke fritt som enhver hund, men kan tilpasse seg fra regelmessige gåturer til kraftige treningsøkter.

Rasen passer godt i urbane miljøer og kan leve i en leilighet. Den er en god kompanjong som er hengiven mot dens familie. Den er også ivrig til å hjelpe og kan lett dresseres.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!