Pumi
Sammenlikne med:   

Pumi


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Pumi:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 056
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 10-15 kg
Tispe: 10-15 kg
HØYDE: Hann: 38-46 cm
Tispe: 38-46 cm
FARGE(R):
PELS: Krøllet
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Pumi
 

Ungarsk gjeterhund. Krøllet pels som klippes med saks. Røyter ikke. Pumier skal være ensfarget, men de fleste farger er tillatt.

Ypperlig til Agility og LP. Hengiven og sosial i familier, kontaktsøkende, passer i store familier og går bra sammen med andre hunder. En glad, nysgjerrig og spontan hund. Pumien kan være høylydt, og har et bra vaktinnstinkt.

Pumien er livlig, intelligent, aktiv og har stor kapasitet. Den er glad og våken, spontan og uredd. Her finnes sprudlende temperament og stor arbeidsvilje. Rasens kvikke væremåte og lærenemhet gjør den til en utmerket konkurranse- og treningskamerat, både til lydighet, agility, flyball med mer. Den er villig til å lære seg alt, fra å danse på to, til å hente mobiltelefonen når den ringer. Det er bare vår fantasi som setter grenser for bruksområdene.
 
Pumien røyter ikke. Den skal gres og klippes. Vi som oppdrettere begynner å vende valpen til dette allerede fra den er tre uker gammel. Vår erfaring er at gjennom et regelmessig pelsstell får vi en god, følelsesmessig kontakt med hunden vår.
 
En pumi pleier ikke å ha problemer med å omgås andre hunder, da den har et meget klart og tydelig kroppsspråk. Den er i utgangspunktet ingen bråkmaker og det er meget sjelden den som ypper til strid. En pumi vil forsøke å unngå konfrontasjon så langt det går.
 
Pumien er mer enn gjerne midtpunkt i sin ”familieflokk” og kan til tider ha
”Emil i Lønneberget”- tendenser.. Vår erfaring er at pumien også er en sædeles trofast og kjærlig familehund. Med en passe aktiv tilværelse vil pumien være en rolig og harmonisk hund, hjemme og borte.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!