Amerikansk bulldog
Sammenlikne med:   

Amerikansk bulldog


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Amerikansk bulldog:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Non-Sporting
Non-sporting dogs are a diverse group. Here are sturdy animals with as different personalities and appearances as the Chow Chow, Dalmatian, French Bulldog, and Keeshond. Talk about differences in size, coat, and visage! Some, like the Schipperke and Tibetan Spaniel are uncommon sights in the average neighborhood. Others, however, like the Poodle and Lhasa Apso, have quite a large following. The breeds in the Non-Sporting Group are a varied collection in terms of size, coat, personality and overall appearance.
ANDRE NAVN: American bulldog
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 34-54kg
Tispe: 27-49kg
HØYDE: Hann: 58-68cm
Tispe: 53-63cm
FARGE(R): helhvit og spraglet
PELSLENGDE: Kort
PELS: kort, tett og blank, dekkhårene er stive
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Amerikansk bulldog
 

Amerikansk bulldog er en hunderase som opprinnelig ble avlet som en brukshund; jakthund, vakthund og gårdshund med mer. Rasen oppsto i USA og er av molossertype.

 

Amerikansk bulldog har små, høyt ansatte hengeører. Kroppen er robust, muskuløs og langstrakt. Skuldrene er brede og muskulaturen er hard. Skallen er bred og firkantet med vidstilte øyne. Snuten er muskuløs og kjevene kraftfulle. Halen er middels lang og avsmalnende.

Rasen varierer i størrelse og utfarging, men den likner engelsk bulldog. Hannene blir 58-68 cm i mankehøyde og veier omkring 34-54 kilo. Tispene blir 53-63 cm i mankehøyden og veier omkring 27-49 kilo. Farger er helhvit, spraglet med opptil 90 prosent pigmentering, spettet eller med røde (såkalt tan, brun eller rødbrun) pigmentlapper, med en del av det hvite på hodet.Pelsen er kort, tett og blank, dekkhårene er stive. Den trenger minimalt med stell.

Rasen trives best med mye fysisk mosjon og psykiske utfordringer. Den regnes som en god vakthund. Hundetypen passer best for mennesker som har solid erfaring med hund fra før.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!