Amerikansk nakenterrier
Sammenlikne med:   

Amerikansk nakenterrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Amerikansk nakenterrier:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: American hairless Terrier
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 7-10
Tispe: 7-10
HØYDE: Hann: 18-41 cm
Tispe: 18-41 cm
FARGE(R): Alle, den behårete må ha innslag av hvitt
PELS: Hårløs eller behåret
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Lite
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Amerikansk nakenterrier
Nakenhunder
[...nakenhunder er hunder som ikke har pels, eller eventuelt svært lite behåring på kroppen. årsaken til dette finner man enten i et dominant eller et rec...]
Tamhund
[...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realiteten en domestisert ulv som mennes...]
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Amerikansk nakenterrier, eller hårløs rotteterrier som noen vil kalle den, er en liten-mellomstor moderne hårløs terrier, skapt i USA mot slutten av 190-tallet. Den er også en av kun få nakenhunder i verden.

 Amerikansk nakenterrier er en liten til mellomstor muskuløs hund med en kropp som har et lengde/høydeforhold på 10:9. Den finnes i to varianter, kalt hårløs og behåret. Dette er den eneste nakenhundrasen som har recessive arveegenskaper for hårløshet, noe som betyr av avkommet må arve egenskapene for hårløshet fra begge foreldrene for selv å bli hårløse. I motsatt fall får de normal pels.

 

Alle hudfarger og kombinasjoner er tillatt hos den hårløse varianten, men den behårede varianten kan være hvit, to-farget (bi-color), tre-farget (tricolor), mørk (sable) eller brindlet, men alle kombinasjoner må ha innslag av hvitt, men det kan være hvor som helst på kroppen og mengden hvitt spiller ingen rolle. De hvite områdene kan til og med ha flekker, bare det hvite dominerer. I tillegg anerkjennes sort, gyllenbrunt (såkalt tan, i alle nyanser), sjokoladebrun (fra leverfarget til lys sjokoladebrun), blå og lys blåbrun (blue fawn), aprikosfarget (fra orange til blek gulaktig), og lemonfarget (fra fra orange til blekgul).

Opphavet til denne hunden var en typisk jakthund, men mangel på behåring (beskyttelse) gjør denne hunden mindre egnet til slike formål, selv om jaktinstinket fortsatt kan være framtredende. Den regnes imidlertid som en ypperlig brukshund, spesielt innen hundesport. Den er også en hyggelig og trofast familiehund.

Amerikansk nakenterrier er en energisk og våken hund, hvis nysgjerrighet og intelligens gjør den til en enkel hund å dressere. Den skal være meget omgjengelig, både ovenfor mennesker og andre dyr. Den er dessuten meget hendig i størrelse, og så slipper man jo en hund som røyter. Man må imidlertid påregne at denne hunden til tider vil trenge bekledning, som når det blir kaldt eller da solen blir for sterk.
American Naked Terriere er smarte, vaktsomme, Jokey og omsorg hunder. De er veldig nysgjerrige og dynamisk. Denne vennlige hunden er en utmerket følgesvenn for alle. American Naken Terriers er flink med barn, mer enn noen gang hvis de er oppvokst med dem fra barndommen.


Noen hevder at såkalte nakenhunder har en generelt høyere kroppstemperatur enn andre hunderaser (opp mot 40°C sier noen), men dette medfører ikke riktighet. Det korrekte er at kroppstemperaturen er som for hunder flest, altså omkring 38°C.

Alle nakenhunder har et gen som gjør at de ofte mangler noen tenner. Nakenhunder som er lyse i huden blir fort solbrendte i sterk sol og trenger beskyttelse, enten i form av bekledning eller solkrem med høy solfaktor. Mørke nakehunder tåler imidlertid nesten like mye sol som hunder med behåring.

For solkremer bør man rådføre seg med en veterinær før man velger merke og type, eventuelt med andre som har erfaring på området. Nakenhunder kan (og bør) bades fra tid til annen, men ikke for ofte og en bør bruke en svært mild shampoo som ikke har tilsetninger av parfyme, primært en shampoo beregnet for hunder.

Det skal også påpekes at såkalte nakenhunder ikke er spesielt allergivennlige, slik mange tror. Se artikkel om hundeallergi for flere detaljer om hvorfor.

 

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!